We love fashion: De Resort trends voor 2015

Resortcollecties, oftwel pre-collecties of tussencollecties worden steeds belangrijker. Steeds meer modehuizen zien dat hun omzet afhangt van deze collectie. Met zo’n tussencollectie willen ontwerpers het kopiëren van hun collecties tegengaan door alleen inkopers en pers uit te nodigen. Die krijgen dan als eerst een voorproefje van wat er tijdens de Parijse Fashionweeks wordt getoond.

November en Februari

De Resortcollectie belandt rondt november in de winkels, om het gat tussen de herfst-wintercollectie (september) en de lente-zomercollectie (februari) op te vullen. In beginsel is een resortcollectie bedoeld voor de welvarende elite. Soms wordt een resortcollectie ook een cruisecollectie genoemd, omdat men dan in de koude periode wegtrok naar warmere oorden. De collectie bevatte dan veel zomerse items. Tegenwoordig is de resortcollectie niet alleen daar voor bedoeld, maar is het ook een voorproefje van wat er volgend seizoen gaat komen.

Resort collectie 

De resortcollecties staan erom bekend het langst in de winkels te liggen. Deze looks zullen we waarschijnlijk ook het langst dragen. Om de koude winterdagen door te komen, heeft Fashionjunks alvast de resort trends van 2015 even op een rijtje gezet, deze zijn dus vanaf februari 2015 verkrijgbaar. Hier een greep uit de beste shows met de mooiste looks. 

Floral prints

Het leek wel de bloemenparade op menig catwalk dit seizoen. Louis Vuitton, Fendi en Christian Dior omarmen deze trend en brengen die dan ook in verschillende uitvoeringen. Maar het is niet wat we gewend zijn: bloemenprints in de resortcollectie zijn zwart (grunge) en abstract. 

Denim look

Alles komt een keer terug – en zo ook de denim trend. Als gevolg van de jaren 70 opleving, lijken alle modehuizen denimkoorts te hebben. Onder andere Gucci en Acne hebben meerdere denimlooks in hun resortcollectie opgenomen. En dan niet alleen een denimjas of jurk, nee alles moet in het denim zwemmen!

Polkadots

Maar deze keer in de uitbundige, grafisch vormgegeven variant. De zwart witte polkadot is niet meer. De polkadot wordt bij verschillende modehuizen gecombineerd met andere prints. Jij mag wel uitrusten op vakantie, je kleding hoeft daarentegen geen rust uit te stralen. Gezien bij Fendi en Versace.

The total package 

Om het makkelijker voor je te maken hebben de modehuizen heel veel ontwerpen in dezelfde print gemaakt. Zo hoef jij niet na te denken over wat je morgen gaat dragen: alles matcht namelijk al. De resort 2015 collecties zitten boordevol matchende items: broekpakken, jumpsuits. 

Serious business 

Het pak blijft. Zo blijven we nog even in de minimalistische sferen hangen. Het pak straalt kracht uit, en zo willen we vrouwen het liefst zien: als succesvolle (zaken)vrouw. Met Armani en Max Mara als voorstanders van deze trend.

Prints

Alle designers lijken los te komen met hun nieuwe collecties. De periode van minimalisme lijkt bijna voorbij: geometrie en grafische vormen spannen de kroon in modeland. Op alle catwalks hebben we het voorbij zien komen: van op Matisse geïnspireerde vormen, doorlopende patronen tot hoekige vormen en mozaïektegeltjes. Gezien bij: Calvin Klein en Diane von Furstenberg.

Geschreven door Aminanta Minte