Welke jurkjes neem je mee op vakantie?

jurkje op vakantie

Is het bijna tijd om op vakantie te gaan? Grote kans dat je dan al bezig bent met het inpakken van je kleding. Ben je gek op het dragen van jurken, vooral in de zomer, dan wil je deze natuurlijk meenemen. Alleen hoe bepaal je voor jezelf welke jurken je meeneemt, en welk jurkje je beter in de kast kunt laten hangen? Wij helpen je hierbij in dit artikel.

Bekijk goed waar je heen gaat

Je hebt zelf je vakantie geboekt en dus weet je waar je heen gaat, maar het is een goed idee te kijken naar wat deze plek te bieden heeft. Ga je er vooral op het strand liggen, of wil je ook een aantal trekpleisters bezoeken en slenteren door mooie dorpen en steden? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken, want op het strand trek je een ander jurkje aan als wanneer je de hele dag op stap gaat.

Zoek ook online de weersverwachtingen op van je vakantieadres. 30 graden is warm, maar als het de hele dag regent heb je niks aan dat dunne jurkje, want dat gaat gigantisch doorschijnen. Ook de luchtvochtigheid speelt hierbij een rol. Is het al snel heel benauwd, dan heb je niks aan een wat strakkere jurk, want dat gaat ontzettend plakken op je lichaam.

Kleding combineren op vakantie

Ga je naar een gebied toe waar het ook nog weleens kan gaan regenen en waarbij de avonden snel af kunnen koelen? Zorg er dan voor dat je jurken inpakt die je eventueel kunt combineren, bijvoorbeeld met een warm vest. Ook zijn er jurken met een smal model, waardoor ze geschikt zijn om in een broek te stoppen. Koelt het in de avond heel erg af, dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen een mooie jeans aan te trekken en je jurk in te stoppen. Het lijkt dan op een blouse, wat erg modieus is!

Denk na over wat je gaat doen

Probeer thuis voor jezelf alvast een beetje een planning te maken, zodat je ongeveer weet wat je op vakantie gaat doen. zeker als je bepaalde plekken wilt bezichtigen is het goed hier vooraf over na te denken. pak de weersverwachting van die dag erbij en kijk aan de hand daarvan wat er mee de koffer in moet. Gaat het voornamelijk regenen of is de temperatuur niet zo hoog dat je een jurkje aan wilt trekken? Een mooie jeans of linnen broek staat vaak ook heel mooi, zeker in combinatie met een blouse of top. Deze kledingstukken zijn bovendien vaak ook luchtig, dus mocht het opklaren dan heb je nog steeds ademende kleding aan.