De mooiste sneakers voor de zomer 

sneakers voor de zomer

Als het zomer is wil je het liefst zo min mogelijk aan, zeker als de temperaturen hoog oplopen. Maar wat nou als je de hele dag moet werken, of gewoon niet graag slippers draagt omdat er dan zand tussen je tenen komt? Dan zijn sneakers ook altijd een optie. Er zijn veel verschillende soorten sneakers verkrijgbaar, en de ene is wat meer geschikt dan de ander. Het laatste wat je wil, is dat je in je schoenen gaat zweten van de warmte. 

Witte sneakers doen het altijd goed

Witte sneakers doen het eigenlijk altijd goed. Ze kunnen het hele jaar door, maar in de zomer zie je ze het meest. De witte kleur is fris en altijd modieus, maar daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed te combineren. Perfect voor onder een korte broek, maar ook onder een rok of jurk kunnen ze prima. Wel doe je er voor de zomer goed aan om te gaan voor een laag model, zonder al teveel voering. Dit heb je namelijk met die warme temperaturen helemaal niet nodig. 

Mooie sneakers van fijne merken 

Naast witte sneakers hebben de meeste mensen ook minimaal een paar schoenen in de kast staan van een mooie, fijn merk. Denk bijvoorbeeld aan Adidas of Nike. Vooral de Jordans zijn populair. Er zijn hoge modellen te vinden die ideaal zijn in de herfst en winter, maar ook lage modellen. Deze kunnen dan ook prima in de zomer gedragen worden. zorg er echter wel voor dat je een officieel model hebt, want als je vanaf een terras bekeken wordt wil je niet dat je met namaak loopt. 

Open modellen 

Wat we ook steeds vaker op straat zien, zijn open modellen. Dit zijn sneakers met bijvoorbeeld een open middengedeelte, of een open hak. Hierdoor lijken ze op sandalen, maar toch ook weer niet helemaal. Het zorgt aan de ene kant voor een sportieve uitstraling, maar geeft jou ook het gevoel dat je geen warme sneakers aan hebt op een hete zomerdag. Je moet er uiteraard wel van houden, want deze schoenen zijn heel anders dan de normale sneakers, maar een trend is het zeker. 

Katoen in de zomer

En dan hebben we natuurlijk ook nog katoenen sneakers. Deze schoenen zijn het meest ideaal voor de zomer als je niet graag op slippers of sandalen loopt, want katoen staat er om bekend dat het heel goed ademt. Hierdoor voorkom je dus dat je na een warme dag ongelooflijke zweetvoeten hebt. daarnaast zijn ze ook heel ligt, en worden je voeten na verloop van tijd dus niet zwaar door je sneakers.