Transgender model Lea T. nieuwe gezicht Redken

Transgender supermodel Lea T. Flikt het hem weer hoor: de Braziliaanse wordt het nieuwe gezicht van Redken.

Riccardo Tisci

Ontdekt door Riccardo Tisci in 2010, werd Lea de backstagehulp de nieuwe muze van modehuis Givenchy. En als je eenmaal bij Givenchy zit, kan het niet gauw meer fout gaan met je modellencarrière.

High fashion

Een mooie prestatie dus voor Lea, die ook wel eens ’s werelds eerste high fashion transgender model wordt genoemd. “Het is een eer,” zegt T. Binnenkort is de 36-jarige te zien in diverse campagnes van het haarverzorgingsmerk. Dat verdient ze ook wel, met dat mooie haar! Het model vertelt dat ze als kind altijd al jaloers was geweest op het haar van haar moeder.

Transgender model

Lea T. Is natuurlijk niet de enige transgender model die er op de aardbodem rondloopt. Wie herinnert zich niet de controversiële ondergoed campagne van Hema met transgender model Andreja Pejic?

Diversiteit in de mode

Overigens moeten we wel opmerken dat er steeds meer diversiteit is in de beauty en haar industrie. Zo is actrice Lupita Nyong’o het gezicht van Lancôme (cosmeticamerk), werd model Neelam Gill het eerste Indiase boegbeeld voor Burberry en was drag queen RuPaul twee keer het gezicht van de Viva Glam campagnes van make-up merk MAC. We gaan de goede kant op!