Wil je graag elegant voor de dag komen? Zo doe je dat!

We willen allemaal graag mooi en elegant voor de dag komen. Natuurlijk zijn er dagen dat je liever in jouw joggingbroek rondloopt, maar niemand gaat met deze kleding naar een belangrijke gesprek. Daar zul je toch echt wat voor moeten doen. Hoe dan? Nou, begin bijvoorbeeld met het lezen van dit artikel! Wij geven je 10 tips om elegant voor de dag te komen.

Tip 1: Draag comfortabele kleding die goed zit

Wees eerlijk: niets is minder elegant dan kleding die te strak of te los zit. Draag comfortabele, nauwsluitende kleding waar je je goed in voelt. Daardoor wandel je een stuk zelfverzekerd over straat. Je straalt het echt uit wanneer je lekker in je vel zit. Dus werk daar aan!

Tip 2: Zorg goed voor jezelf

Persoonlijke verzorging is belangrijk. Dus zorg ervoor dat je haar, gezicht en handen er mooi en schijn uitzien. Was je gezicht en handen regelmatig en borstel je haar om het goed in model te houden. Wedden dat je er complimentjes over krijgt?

Tip 3: Less is more

Elegantie is vaak gebaseerd op eenvoud. Oftewel: ‘less is more’ Kies kleding die niet te druk of opvallend is en draag niet te veel sieraden en accessoires. Ook in een simpele, maar nette outfit kun je er heel elegant uitzien.

Tip 4: Draag de juiste schoenen

Je schoenen kunnen je outfit maken of breken. Kies daarom een exemplaar die bij jouw outfit past. Schoenen moeten echter niet alleen mooi zijn, maar ook lekker zitten. Pas ze dus altijd in de schoenenwinkel om te ontdekken of ze lekker zitten. Comfort is immers ook belangrijk.

Tip 5: Houd je make-up ingetogen

Draag je graag make-up? Houd het dan ingetogen en zo natuurlijk mogelijk. Te veel make-up kan afleiden en je er juist minder elegant uit laten zien. En dat is zonde en absoluut niet nodig!

Tip 6: Wees zelfverzekerd

Elegantie is over het algemeen niet alleen gebaseerd op hoe je eruit ziet, maar ook op hoe je je gedraagt en anderen behandelt. In feite komt het van binnenuit. Vertrouwen is bijvoorbeeld de sleutel tot elegantie. Sta rechtop, kijk mensen in de ogen en praat op een zelfverzekerde manier. Daarmee maak je een goede indruk op andere mensen. En dat helpt jou echt verder wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt of iets moet doen dat echt belangrijk is.

Tip 7: Besteed aandacht aan goede manieren

Goede manieren zijn heel belangrijk. Gebruik daarom ‘alstublieft’ en ‘dankuwel’ wanneer je met andere mensen praat. Praat op een rustige toon en gebruik uiteraard geen scheldwoorden. Door netjes te praten kom je professioneel, beleefd en elegant over.

Tip 8: Kom op tijd

Te laat komen is niet bepaald elegant, zo simpel is het. Plan vooruit en kom op tijd om een goede indruk te maken. Bovendien voorkom je op die manier een hoop ergernis bij andere mensen. Zet eventueel de wekker. Zo moeilijk is het niet!

Tip 9: Wees attent

Dit punt past bij ‘beleefdheid’. Wees attent en kijk mensen in de ogen wanneer je met ze praat. Luister naar wat ze te zeggen hebben en heb oprechte interesse. Mensen merken het al snel wanneer je niet echt geïnteresseerd bent.

Tip 10: Lach veel, maar overdrijf niet

Een fijn en vriendelijke uitstraling brengt je ver. Overdrijf het niet, maar lach naar mensen en wees oprecht vriendelijk. Wat je geeft, krijg je terug! Bovendien kom je netjes en elegant over. En dat is precies de bedoeling!