Op zoek naar dameskleding en jurken voor de zomer

zomerkleding dames

Nog heel even en dan kunnen we met zijn allen weer gaan genieten van de zon, als het goed is tenminste. Dat genieten doe je natuurlijk liever niet in een spijkerbroek met een shirt dat al een paar jaar oud is. Daarom is het tijd om je garderobe aan te vullen en op zoek te gaan naar dameskleding en jurken die perfect zijn voor de zomer!

Op zoek naar de perfecte dameskleding

Dameskleding uitzoeken voor de zomer kan behoorlijk lastig zijn. Het ene moment is het ontzettend warm en wil je eigenlijk alleen maar in het zwembad liggen, en het andere moment staat er een koud windje waardoor je liever een vest aantrekt. Wat vooral belangrijk is bij dameskleding, is dat het luchtig moet zijn. Het moet kunnen ademen, want in de zomer transpireren we meer. En je kan dan prima laagjes dragen, dus als het wat frisser is kun je gewoon een vest of jasje aantrekken.

Wat betreft broeken doe je er goed aan niet alleen maar korte spijkerbroeken in te slaan, maar ook een aantal korte broek van katoen of een andere, ademende stof. Een soepelvallende korte broek in een mooie print, mét hoge taille staat geweldig in combinatie met een mouwloze, witte top bijvoorbeeld.

Verschillende soorten jurken

Jurken zijn er in vele verschillende soorten. Overslagjurken, overhemdjurken, mxi-jurken, A-lijnjurken en ga zo maar door. Niet zo gek dus, dat jurken altijd favoriet zijn bij vrijwel elke vrouw. Maar waar kies je voor in de zomer? Ga je op zoek naar jurken dames, dan is het vooral belangrijk dat de pasvorm goed is. Elk vrouwenlichaam is anders en wat bij de één heel mooi kan staan, kan de ander juist niet hebben.

Heb je een wat voller lichaam, dan is een nauwsluitende jurk misschien niet de beste keuze. In dat geval kun je beter kiezen voor een Regular Fit, Loose Fit of een Relaxed Fit. Vooral deze laatste zit vaak erg fijn, omdat je er vrij in kunt bewegen. Let wel goed op de maten, sommige jurken kunnen kleiner vallen dan je gewend bent. Focus je daarom ook niet op de maat, maar kijk vooral naar hoe de jurk zit.

Welke schoenen kies je bij de kleding?

Vroeger waren sneakers onder een jurk echt not done, maar tegenwoordig mag dit allemaal gewoon. En dat is heel erg fijn, want we hebben niet altijd zin om hakken aan te trekken. En na een hele dag op slippers lopen wil je die ook graag nog even aanhouden. Gelukkig kun je dan ook bijna alles onder een jurk dragen, maar let er wel op welke kleurencombinaties er dan ontstaan. Heb jij een jurk aan met veel kleur, probeer daar dan rekening mee te houden met je schoenen.