Zomer 2014 trends: de kaftan

De zomer is as we speak volop aan de gang! Onze gebeden zijn eindelijk verhoord, de koude regenachtige dagen maken plaats voor de zon en dat betekent change of outfits. Denk luchtige stoffen, weinig om ’t lijf en genieten van het mooie weer. De zomer van 2014 staat in het teken van verschillende trends. Toch is er altijd een item dat elke zomer-no matter what- terugkeert. Eén daarvan is de kaftan als mode-item. Zomer regel: Je bent niet summer proof zonder een zwierige kaftan!

Kaftan fever

De kaftan is oorspronkelijk een kledingstuk afkomstig uit landen ten oosten van de Middellandse Zee, zoals Turkije en Griekenland. Dit traditionele gewaad werd met name gedragen door de Ottomaanse sultans en is van oorsprong dus een kledingstuk dat werd gedragen door mannen. Anno 2014 is daar heel veel verandering ingekomen aangezien de kaftan hét fashion symbool is geworden van de zomer! Nooit uit de mode en veelzijdig. Fashionista’s dragen dit heerlijk luchtig kledingstuk naar een festival, tijdens het shoppen of gewoon naar ’t strand. 

Designs

De kaftan is van oorsprong lang, maar tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende designs. Met een printje, eenkleurig of van een bepaalde stof zoals denim of chiffon. Voor de zomer zijn kaftans gemaakt van chiffon het populairst. Hebben? Kijk bij River Island, H&M en Berschka voor betaalbare kaftan tunieken! Let the summer begin!