Mode 2014: De fashion trends 2014/2015

De zomersale is nog maar net van start gegaan of de wintercollectie staat alweer voor de deur! Maar voor zover het is maken we alvast kennis met de tussencollectie, in modeland ook wel de pre-fall collectie genoemd.

Van zomer naar winter

Deze overgangscollectie  is dé brug tussen de lente / zomer en herfst / winter en is de collectie die de leegte opvult in de schappen totdat de echte winter collectie binnenkomt. Meestal zijn pre-fall collecties draagbare stukken die je elk seizoen uit de kast kunt trekken.  Toch zijn er in de pre-fall collectie al heel wat trends te spotten. Benieuwd?

Carnaval chique

Het WK in Brazilië is nog volop aan de gang, maar de wintermode blijft in Rio nog even overwinteren aangezien Carnaval Chique één van de pre-fall trends is van 2014/2015. Leuke, flirterige items bij Etro, Givenchy, Dolce & Gabbana en Emilio Pucci.

Enkele van de meest invloedrijke mode labels raken geïnspireerd door een Latino gevoel voor kleur, glamour en een aanstekelijke party mood. Kies tussen kleuren als oranje en roze gemixt met gladiator sandalen, de ideale schoenen voor een carnaval optocht in de straten van Rio. Of wat dacht je van een luchtige broek van chiffon of een maxi jurk in een drukke print terwijl je danst totdat de zon opkomt?

Drama Queen

Flora en fauna is niet alleen bestemd voor de lente. Ook in de pre-fall collectie krijgen we alvast een voorproefje van theatrale items. Van jacquard vlinders bij Valentino tot het rijke borduurwerk van Dolce & Gabbana, deze winter draait het om een mix tussen fashion en kunst. Drama in de vorm van kant, grillige prints en bloemen meesterwerken staan hoog in het vaandel.

De jaren ‘70

Wijde flare jeans, flaphoeden á la Brigitte Bardot, de zadeltas en platform muiltjes. De jaren ’70 komen ook voor aankomende herfst helemaal terug.  De seventies krijgen een nieuwe energie en de haute-hippie look is helemaal hip.

Boogiewoogie

Disco fever, is in lijn met de jaren 70 en past dus perfect in het winter aanbod van aankomend seizoen. Denk aan gouden details als studs en pailletten, fluweel en veren! Labels die deze trend vertegenwoordigen zijn: Roberto Cavalli, Gucci en Missoni.

Wild wild west

Gespot bij Chanel: cowboy-chique. De winter staat in het teken van suède franjes, western boots, capes en rodeo chique. Het Wilde Westen krijgt eindelijk een plekje in de mode en daar weten heel wat labels wel raad mee. Pionier van Rodeo chique is natuurlijk Karl Lagerfeld die deze stijl introduceerde op de catwalk van Chanel voor aankomende herfst. En wanneer ome Karl zegt dat iets een trend is.. dan is het een trend, einde discussie. Naast Chanel doen ook Chloé, Saint Laurent en Current/Elliot mee aan het cowboy thema.