Street fashion: trends 2014

Met de collectie van Alexander Wang x H&M in aantocht wordt street fashion steeds populairder. Beanies, stoere sneakers, oversized parka’s en transparante sweaters. Het lijkt erop dat street fashion de wereld aan het veroveren is, de modewereld tenminste…

Street Fashion

Street fashion zien we niet alleen voorbijkomenn bij luxe modehuizen als Preen, Balenciaga en Marc Jacobs. Ook highstreet modeketens als Nastygal, River Island en H&M omarmen de streetstyle fashion steeds meer. Maar ook de celebs zijn gek op deze stijl. Khloe Kardashian, Jourdann Dunn en Cara Delevingne worden regelmatig gespot in een street-outfitje, maar ook Queen B en Rihanna zijn niet vies van een gescheurde skinny, crop top, sneakers, geruit overhemd en visnet truitjes. Kortom, een nieuwe trend lijkt te heersen en daar zijn wij als Fashionjunks alleen maar fan van!

 

Typisch street fashion

Er zij niet echt richtlijnen voor een typische street fashion outfit, wel hebben we een aantal items op een rij gezet die niet mogen ontbreken in je street garderobe:

Het bomberjack

Terug van weggeweest is het bomberjack in vol ornaat: stoer, met studs of gewoon over de top zoals dit bomberjack van Ashish inspired op Yoncé’s Bow Down nummer!

De crop top

Afkomstig uit de jaren ’90 en nu helemaal terug van weggeweest. Een truitje net boven de navel in combinatie met een Adidas trainingspak. We love it!

Geruit overhemd met opdruk

Khloe en Kim Kardashian wordenregelmatig gespot met het geruite overhemd van Pyrex, leuk in combinatie met een leren legging. Kenmerkend is de ruit in combinatie met een opdruk op de achterkant van de blouse. Merken als Boy London en Criminal Damage hebben dit overhemd geregeld in de collectie zitten.

Team Player shirt

Het Football- shirt met rugnummer en bekende strepen op de mouwen worden veel gedragen bij een street fashion outfit. Deze shirts kun je natuurlijk ook origineel kopen van een bepaald baseball of basketbal team, maar modeketens als River Island en online webshop Asos hebben dit item inmiddels ook omarmd.

Street fashion: trend 2014. Wie is er niet gek op de street fashion trend: crop tops, joggingpakken, sneakers, logoshirts en oversized sweaters.

Joggingpak

Een joggingpak van Adidas met de bekende 3-stripe is natuurlijk altijd goed, maar ook een leren joggingbroek á la Hedi Slimane & Kanye West past bij een echte street vibe. Combineer met een shirt gedecoreerd met perforator gaatjes.

Beanie

Ultimate accessoire is natuurlijk de beanie, een must voor het compleet maken van je street-outfit.

Sneakers

Natuurlijk mogen sneakers niet ontbreken in je street fashion look, maar tegenwoordig worden ook stiletto’s onderworpen aan een urban feel uiterlijk. Wat dacht je van Preen’s nieuwe collectie voor aankomende lente bijvoorbeeld?

T-shirt met opdruk 

Een druk shirt of logo shirt is altijd goed! Niet voor niets is de logomania trend momenteel razend populair. Nike sport bh’s, Adidas logo truitjes of Calvin Klein sweaters. De 90’s are back!

Street fashion: trend 2014. Wie is er niet gek op de street fashion trend: crop tops, joggingpakken, sneakers, logoshirts en oversized sweaters.