Alexa Chung komt met eigen kledinglijn

De 30-jarige TV presentatrice, model en socialite maakt er geen geheim van dat 2014 het jaar wordt dat ze haar eigen modelijn wil gaan starten. Alexa Chung maakte dit bekend bij de lancering van de Eyeko beauty line in New York.

Alexa’s label

Alexa’s wens lijkt niet meer dan een logische stap gezien de geweldige ervaring die ze heeft opgebouwd in de modewereld en met advertentiecampagnes. Als ze haar natuurlijk gevoel voor stijl kan vertalen in haar eigen fashionlijn dan kan de uitkomst alleen maar een vruchtvolle bijdrage leveren aan de modewereld.

Britse Vogue

Alexa schreef ook een maandelijkse column voor het Britse vrouwenblad Company en later een wekelijkse column voor The Independent en was editor voor het Britse Vogue waarvoor ze o.a. Karl Lagerfeld en Christopher Kane interviewde. Haar eerste boek kwam in september dit jaar op de markt.

Inspiratiebron

Alexa wordt gezien als een bron van inspiratie door veel  mode-ontwerpers vanwege haar kenmerkende persoonlijke stijl. Is ze niet te vinden op de catwalk dan toch zeker frontrow als kritisch oog. Ze komt voor op de best-dressed list en is het favoriete model voor Vogue, Elle en Harper’s Bazaar. Karl Lagerfeld noemde haar eens “mooi en slim …….. een moderne meid” en de New York Times omschreef haar de “Kate Moss van de nieuwe generatie”.

Geen tijd

Gezien als deze positieve kritiek kun je je afvragen waarom Alexa Chung nog niet een van de nummer eens onder de fashion lines is. Het antwoord is simpel, “ze had gewoon nog geen tijd”.  Na de heksenketel voor haar drukke bestaan de laatste jaren wil ze eens rustig gaan zitten om er over na te gaan denken. Op de vraag of ze al ideeën heeft voor thema’s voor het debuut collectie, zegt ze “dat is nu waarover ik wil gaan nadenken”. We kunnen er gerust op zijn dat als Alexa haar eigen persoonlijke stijl vertaalt naar haar toekomstige ontwerpen we prachtige creaties te zien krijgen.

Over Alexa

Alexa Chung werd al op 16-jarige leeftijd door Storm Model Management binnengehaald en modelleerde in tienermagazines als Elle Girl en CosmoGirl en verscheen reclame-ads van onder meer Fanta, Sunsilk, Tampax en Sony Ericsson. Alexa had rollen in muziekvideo’s en speelde in de reality show Shoot Me op Fashion TV. 2006 en 2007 bracht haar in de wereld van de TV presentatie voor Channel 4 met programma’s als Popworld, Movie Specials en Holiday Mornings. Vantity Lair volgde in 2008 en BBC Three’s the Wall. Later in dit jaar kwam er een verschuiving naar meer modegerichte programma’s als Gok’s Fashion Fix waar ze Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix interviewde. In 2009 ontving ze de Elle Style Award en de Glamour award voor beste TV presentatrice. Alexa was te zien op MTV en presenteerde het iTunes Festival in 2011. Ondanks al deze “on the air” presentaties vond ze toch af en toe tijd om hier en daar wat modelwerk te doen. Antipodium SS 2008 en Vivienne Westwood SS 2009 show, Wren’s Holiday 2009 collectie, Pepe Jeans SS 2010. Ze was de “celebrity face” voor Lacoste in 2010 en voor de 100se verjaardag van Superga in 2011.

Foto: Pixabay