Anthony Vaccarello is Versace’s nieuwe designer

Er werd een aantal maanden al druk over gespeculeerd en eindelijk is het dan zo ver. Versace heeft top designer Anthony Vaccarello binnen boord gehaald om het modehuis een nieuwe push te geven in de modewereld. Vaccarello staat er om bekend de mode naar zijn zin te ontwikkelen en het op de plaats te brengen waar de behoeften van de moderne vrouw liggen. Zijn creaties zijn dynamisch , sensueel en gedurfd, hij staat bekend om zijn skin-tight sexy dresses. Versace wil Vaccarello’s expertise gebruiken voor de creatie van een ready-to-wear collectie die gepresenteerd zal worden in 2014.

Donatella Versace zegt dat hij niet kan wachten om te gaan samenwerken met Vaccarello, die op zijn beurt vindt dat hij en Versace dezelfde geest hebben om mode te ontwikkelen; het gaat een geweldige samenwerking worden.

Over Anthony

Anthony Vaccarello is een fashion designer van Italiaans-Belgische afkomst. Hij werd op 4 september 1982 in Brussel geboren. Anthony was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het ontwerpen van mode. In 2006 studeerde hij af op La Cambre en won een eerste prijs op het internationaal Hyeres festival voor mode en fotografie voor zijn collectie die geïnspireerd was op porno ster La Cicciolina. Daarna ging hij aan de slag met ontwerpen voor Fendi’s fur line onder begeleiding van Karl Lagerfeld. In januari 2009 na de haute couture fashion week presenteerde zijn eerste ready-to-wear collectie in de winkel Marie Luisa in Parijs bestaande uit vijf leren en organza minijurkjes. In 2011 won Vaccarello de Association Nationale pour le Developpement des Arts de la Mode. Hij ontwierp toen twee collecties voor La Redoute. De ontwerper kreeg goede kritieken voor de puurheid en subtiliteit van zijn collecties. Erotisch, eigentijds en minimalistisch, Anthony Vaccarello’s stijl is zowel overzichtelijk als  vol sex-appeal. Vaccarello laat zich inspireren door schilder Pierre Soulages en creëert een donker silhouet door het balanceren van kwetsbare naaktheid met radicale structureren. Dan weer gebruikt hij de vaardigheden van fotograaf Herb Ritts door het esthetisch gebruik van heldere vaste kleuren als oranje en geel. Hoe je het ook draait of keert om Vaccarello’s creaties kun je niet heen.

Foto: Unsplash.com