Balmain show s/s 2015 Paris Fashion Week

Olivier Rousteing maakte het helemaal waar. De hoofdontwerper voor Balmain overtrof alle verwachtingen met zijn lente-zomercollectie voor 2015.

Niet alleen creëerde hij een stijlvolle collectie, die geïnspireerd lijkt te zijn op het mannenpak, Rousteing kreeg het ook voor elkaar om alle modellen -die wat betekenen in de modewereld- op zijn catwalk te krijgen.

Sterrencast

We zagen Joan Smalls, Jourdan Dunn, Rosie Huntington-Whiteley en it-girl van het moment Kendall Jenner op de catwalk voorbij schrijden. Onze Dutchies Saskia de Brauw en jawel – Maartje Verhoef hadden ook een mooi plekje bemachtigd in het modellenleger van Balmain. Het is niet vaak dat we zoveel verschillende soorten modellen bij elkaar zien. Balmain heeft een geweldige groep modellen gecast: Binx Walton, Fei Fei Sun, iedereen was er!

Scream!

De locatie voor de lente-zomercollectie was simpel, maar elegant. Het plafond was rijkelijk versierd met kroonluchters. De catwalk liep om het publiek heen in een vierkant. De toon van de show werd gelijk gezet toen de muziek begon: Scream! van Michael Jackson en Janet Jackson schalde door de luidsprekers, terwijl de modellen één voor één opkwamen, als dat geen statement is!

All white everything

De looks die de show openden waren geheel in het wit. We zagen heel veel variaties op het mannenpak. In het begin zagen we alleen maar zwart en wit, maar gelukkig werd dat afgewisseld met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Zagen we nou een kunstverwijzing? Piet Mondriaan? Of de 70’s aangezien het glitter-gehalte ook niet ontbrak?

Le smoking

Terug op dat mannenpak. We weten dat Rousteing het graag sexy wilt hebben, en dat kwam weer goed naar voren in deze collectie. De aanwezige Instaglammer postte laatst nog een pikant detail van de show op het sociale medium. “I didn’t know I can’t talk about sex” waarop de hasthags- #parisfashionweek @balmainparis #areyouready? #Balmainshow #itsgettinghotinhere #censured -volgden.

Het pak was sexy en absoluut niet ultravrouwelijk. We zagen veel lage decolletés, doorschijnende stoffen en ceinturen die de vrouwelijke vormen benadrukten. Rousteing ging niet voor subtiel en het gevolg daarvan was het vele gebruik van glitter, grote gouden sieraden (chokers). We zagen diverse cut-outdetails, wijde broeken, maar vooral veel hokjespatronen. Rousteing bracht dat laatste detail vaak terug in combinatie met horizontale en verticale strepen. 

Terwijl de muziek van Michael Jackson overging naar Kanye West (ben je zulke goede vrienden met de West-familie Rousteing?) veranderden de looks ook. Zo ging Balmain van een mouwloos rood-zwart vest naar een geblokt jurkje voorzien van transparante details. Het deed ons een beetje denken aan de King of Pop, zou hij een inspiratiebron geweest zijn voor de zomercollectie van het Parijse modehuis?

Strak en cool

Het ziet ernaar uit dat Balmain deze zomer niet gaat voor een typische maxidress in bohemien style. De Balmain-vrouw heeft alles op een rijtje staan: met haar haren strak naar achteren gaat ze deze zomer voor een elegante, moderne look. 

Foto: flickr