Dries van Noten S/S 2015 Paris Fashion Week

De uitnodigingen voor de show van Dries van Noten zagen er al veelbelovend uit: doorzichtige plastic doosjes met stukjes plant erin. Het was een stille hint naar het thema van de avond: bohemian fairytale.

Pyama’s en saffier tinten 

De modellen liepen over een catwalk van mos (ontworpen door de kunstenares Alexandra Kehayoglou) in lichte en zachte looks in verschillende lagen. We zagen veel prints voorbijkomen in de kleuren marineblauw, brons en saffierachtige tinten. De collectie oogt rustgevend en de lange jassen en pyjamacreaties horen prima bij die sfeer. De Belgische ontwerper was geïnspireerd door het kunstwerk Ophelia. Op het schilderij is te zien hoe Ophelia in een beekje drijft tussen al het groen en dat kwam terug in het decor van de show. 

Kanye West frontrow

De Dries van Noten lente-zomercollectie van 2015 riep veel emoties op bij het publiek. Sommigen hadden zelfs zakdoekjes nodig. Misschien dat Kanye West daarom besloot om alleen naar de show te gaan? 

Picknicken 

Het hoogtepunt van de show was de finale, waarin de modellen een tijdje op het moslandschap bleven zitten. Overduidelijk dat Dries van Noten zin heeft in het picknickseizoen!

Geschreven door Aminanta Minte

Foto: Flickr