McQ Alexander McQueen Pre- Fall 2015

Bij McQ Alexander McQueen denken de meesten natuurlijk aan dramatische couture, invloeden uit de natuur en zee en vooral onmogelijke schoenen. Voor de pre-fall collectie van 2015 liet Sarah Burton ziet dat het modehuis ook een hele andere kant heeft: ingetogen luxe.

Alexander McQueen Pre- Fall 2015: ingetogen, zwart, simpel maar wel met een McQueen touch! Alles over de Alexander McQueen Pre- Fall 2015 collectie.

Simpel & Zwart

De McQ pre-fall collectie kenmerkt zich door het gebruik van luxe materialen (leer en bont) en de kleur zwart die vooral overheerst. Niks geen extravagante jurken en enkel brekende hakken. Nee, de collectie bestaat uit jassen, shirts en jurken die bijzonder draagbaar zijn. Qua schoenen hoef je ook niet bang te zijn voor blessures: de modellen liepen voornamelijk op brogues of Chelsea boots.

Alexander McQueen Pre- Fall 2015: ingetogen, zwart, simpel maar wel met een McQueen touch! Alles over de Alexander McQueen Pre- Fall 2015 collectie.

Zitten er dan helemaal geen items in de collectie die net zo bijzonder zijn als het modehuis zelf? Jawel, er zijn langharige schoenen en tassen en ook de culottes (de wijde driekwartsbroek) uitgevoerd in glitter of in zwart witte print.

Inspiratie

Waar Burton zich door liet inspireren voor deze collectie weten we niet. Toch is het niet moeilijk om te zien dat er duidelijke invloeden uit de gothic wereld te zien zijn. Ook is het obvious dat Burton en haar team zich wilden richten op luxe maatwerk met een rockchick randje.

Tekst Max Herlings