Chanel gaat naar Dubai voor de Cruise collectie 2015

Voor de lancering van de Cruise collectie 2015 waagt Karl Lagerfeld zich aan hoge temperaturen. Geen tropische klimaat, maar de Arabische woestijn staat centraal aangezien de Chanel Cruise collectie wordt gepresenteerd in Dubai! En hoe!

Chanel eiland

Vergeet de Chanel supermarkt en de vliegtuig set van 2012, King Karl moet zichzelf altijd overtreffen en dat doet hij met een eigen Chanel eiland midden in Dubai. De pre-fall collectie van het Parijse modehuis wordt op een speciaal gebouwde locatie –het Chanel- eiland gepresenteerd. Extravaganza staat dit seizoen hoog in het vaandel bij Monsieur Lagerfeld en het lijkt erop dat zijn creatief brein nog steeds weet wat hot is!

De show

Voor de show gaat er een hele 1000 en 1 nachten gevoel aan vooraf. Gasten worden per boot vervoerd naar de woestijn waar ze worden begroet met een drankje in de traditionele bedoeïenen tenten en muzikanten. De binnenkomst van de enorme zaal is zeker indrukwekkend. Vol met palmbomen kun je zien dat de catwalk is gemaakt rondom lage zitplaatsen. De setting ademt Chanel. Zo is het logo doorgevoerd tot in het kleinste detail. Denk aan de dubbele C wandbekleding aan de muur en de super chique vloerbedekking voor de catwalk.

Frow

Natuurlijk mag de Frow vol celebs en modefanaten niet ontbreken. Gespot op Chanel eiland: Tilda Swinton, Vanessa Paradis en of course über editor Carine Roitfeld.