Chanel S/S 2015: Fashionable en feministisch

Eerder schreven we al over de opvallende show van Chanel op de Paris Fashion Week waar modellen met megafoons over de catwalk liepen en riepen! Keizer Karl heeft zijn Chanel Supermarkt failliet verklaard, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met CC winkelmandjes van 9000 euro! Dit jaar draait het om feministische fashionista’s! De Chanel ready- to- wear lente/zomercollectie 2015 bevond zich onder de glazen koepel van het Grand Palais waar ruim 80 modellen paradeerden over de Chanel Boulevard.

Karl the feminist

De show was optimistisch en energiek en dat kon je al gelijk vanaf het begin merken. Karl Lagerfeld wilde uitdagen met zijn modellen. De Chanel vrouw is onafhankelijk, en modern. Eigenlijk alles waar Gabrielle ‘Coco’ Chanel voor stond. 

Chanel woman

Zelfverzekerd in haar tweed suit gaat ze de straat op, met haar zijden stropdas om. De Chanel vrouw is een sterke en elegante verschijning. Vrijwel alle looks zijn geïnspireerd op mannenkleding. De wijde pantalons, boots en loafers hielden de looks comfortabel. 

Colourful

De kleuren oranje, roze, paars, blue en groen zorgden voor een waar kleurenfestijn. We zagen veel bloemenprints terugkomen op blouses, stropdassen en sjaals. Het pak in combinatie met een rok werd vaak gedragen met boots.  Blouses hadden lange kragen, open derby schoenen werden afgesloten met een enkelband in zwart en wit leer. De iconische Chanel kleuren zwart, wit en marine waren de basis voor de ready -to –wear collectie. 

Chanel Leger 

Het Chanel leger droeg bijpassende kaki suéde jumpsuits, af en toe kwam er een gestreepte top voorbij, wat voor een frisse en stadse sfeer zorgde op de Chanel Boulevard. De hele collectie draait om de combinatie van lagen, de speling met proporties en transparantie.

Geschreven door Aminanta Minte