Charming choker kettingen

Op Instagram komen ze regelmatig voorbij en met een reden, want de choker is back! De zwarte, strakke ketting is enorm trendy onder de fashionista van nu. Het social media kanaal staat vol met foto’s van de kettingen en ook veel bloggers dragen ze. Ze geven je outfit een stoere look en soms zelfs een grunge feeling. Dat was vroeger ook al het geval, de zwarte kettingen werden namelijk vaak gedragen door de wat alternatieve types.

Old School 

Officieel komt de choker uit de 90’s. Veel meisjes hadden de zogenaamde ‘tattoo choker’ in hun bezit. De klassieke plastic stretch ketting die strak om je nek zit, remember? Maar niet iedereen vond ze leuk. Sommige meiden hadden het gevoel dat ze stikte en wilden de ketting zo gauw mogelijk weer af doen. Er was in ieder geval wel voor ieder wat wils, want naast de zwarte kleur waren er ook felle kleuren zoals roze, paars, rood en geel. 

Choker ketting: trend 2015 lente zomer. Accessoires als de choker ketting zijn helemaal in voor de lente/zomer van 2015. Lees het trend report hier.

Choker love

Inmiddels zijn er veel mensen die de chokers zelf maken. Op internet zijn er duizenden DIY’s te vinden voor de ketting. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon online kopen. De keuze is reuze: de originele tattoo choker of gewoon een zwarte leren? Met of zonder bedel? En als je een bedel wil, welke wil je dan? Een zonnetje, een olifant , een maan of een yin-yang teken of wil je er misschien een steen aan? Wij vinden het zelf leuk als mensen de choker combineren met een of meerdere kettingen die net iets langer zijn. 

High fashion

De choker is niet alleen onder de gewone mens bekend, ook modehuizen doen mee aan de trend. Merken zoals DKNY en Ralph Lauren hadden chokers in hun Lente collectie van 2015. Van zwart met witte naar gouden met felgekleurde stenen. De chokers paste in ieder geval goed bij de kleding. Ook zijn er bij Balmain, Versace en Givenchy chokers gespot op de catwalk. 

Tekst Karlijn van Mil 

Hoofdfoto: chokers via Netaporter.com