Ballet Beautiful geheim Victoria’s Secret Angels

De Victoria’s Secrets Angels straalden deze week weer op de catwalk en naast de lingerie viel vooral nog iets op: wat een killer body’s! Ze waren zo afgetraind: elk spiertje was zichtbaar! Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen? Het antwoord is Ballet Beautiful.

Oprichtster

Mary Helen Bowers, een voormalige ballerina, is in 2012 begonnen met workshops Ballet Beautiful. Ook schreef ze een boek over de nieuwe sport. Doel van deze balletvorm? Het bereiken van een strak, getraind lichaam, het verlengen van je spieren waardoor je langer lijkt en het opbouwen van een groter uithoudingsvermogen. Vooral spieren in de armen en benen worden getraind bij deze workout.

Megatrend

In de Verenigde Staten is Ballet Beautiful een grote rage. Je kunt het doen in sportscholen, er zijn dvd’s van verschenen, evenals boeken en websites. Ook werd de sport behandeld in de media: Vogue, CNN, People Magazine en The New York Times schonken al aandacht aan de vorm van ballet. Mary Helen Bowers heeft de status van een celeb bereikt en heeft ruim 265.000 volgers op Instagram.

Balletengeltjes

De sport kreeg nog meer aandacht nadat bleek dat de Victoria’s Secrets Angels hun perfecte bodies te danken hebben aan de sport. Doutzen deelde een foto op haar Instagram in de balletstudio en ook van Lily Aldridge, Behati Prinsloo en Isabeli Fontana is bekend dat ze graag trainen bij Mary Helen Bowers.

Voet aan Nederlandse bodem

In ons landje lijkt Ballet Beautiful nog niet echt aan te slaan. Er worden nog geen lessen in gegeven. Wel zijn er online dvd’s te bestellen over de sport en wordt er op meerdere blogs aandacht aan besteed. Hoewel het dus nog niet echt aanslaat weet ik zeker dat dit eraan zit te komen. Omdat deze sport draait om jezelf soepel maken is het iets waar je snel resultaten gaat zien. Ook is het volgens Bowers niet afhankelijk van je leeftijd of je dit kunt doen. Volgens haar is de sport weggelegd voor iedereen die soepeler wil worden.

Tekst Max Herlings