Fashion inspiration uit bekende series

Mode is belangrijk en we krijgen er dagelijks mee te maken. Is het niet via onszelf of de bladen dan is het wel via tv. Want ook in bekende series speelde fashion vaak een grote rol. Hieronder een overzicht van series met stijlvolle personages, de beste stylisten en de grootste impact op het modelandschap! 

Gossip Girl

Naast alle problemen tussen Blair en Serena en het decadente leven aan de Upper East Side was er nog iets leuks aan Gossip Girl: de geweldige kleding. Stylist Eric Daman is verantwoordelijk voor de sexy, boho-inspired looks van Serena en de preppy, kostschool outfits die Blair draagt. Ook waren de mannelijke personages in de serie altijd op en top stijlvol. De spring collectie 2011 van modehuis Chanel zou zelfs geïnspireerd zijn op de kleding uit de serie!

Beverly Hills 90210

Nee, niet de remake maar de oude serie uit de jaren 90 was geweldig als het gaat om goede fashion inspiration. Alle stijlen die populair waren in die tijd kwamen voorbij. Van de stoere, wannabe hiphop look tot de grungy look. En van gothic tot lekker macho met veel gel in het haar. Ja, als je een goed beeld wilt krijgen van de nineties is deze serie absoluut het kijken waard. Naast de fashion waren de problemen van de groep tieners uit het rijke Beverly Hills natuurlijk ook gewoon heel leuk.

Sex and the City

Natuurlijk kan onze all time favourite Sex and the City niet ontbreken in dit lijstje! Ondanks hun drukke levens vol problemen met mannen, gezellige cocktailuurtjes en goed bedoelde adviezen aan elkaar waren de dames altijd picobello gekleed. Dankzij styliste Patricia Field is Carrie Bradshaw een van de grootste stijliconen van de afgelopen jaren. De tutu, de naamketting, schoenen van Manolo Blahnik en de over de top bontjassen hebben hun populariteit te danken aan de show.

Mad Men

Al sinds 2007 een groot succes en er lijkt maar geen verandering in te komen. Niet alleen de geweldige verhaallijnen, de sexy karakters en de geheimen die aan het licht blijven komen, zorgen hiervoor. Nee, styliste Janie Bryant weet al bijna 8 jaar lang de meest perfecte sixties looks neer te zetten. Van truttig en stijf tot sexy in kokerrok. Meerdere catwalk looks werden geïnspireerd op de sixties looks van Mad Men en er werd een op de serie geïnspireerde lijn verkocht bij Banana Republic. Het is dan ook niet voor niets dat Mad Men zoveel prijzen heeft gewonnen. Zowel voor het verhaal en het acteerwerk maar ook voor de fashion inspiration die je eruit kunt halen als echte fashionista.

Dynasty

De hitserie van de jaren eighties! De verhaallijnen waren absurd, er werd veel gevochten en het was soms een tikje ordinair. Toch is de serie erg belangrijk geweest voor de vrouwenmode in de jaren 80. Het haar werd steeds groter en de schoudervullingen werden steeds breder. Deze trends zette zich vervolgens door op straat en op de catwalks. Grote favoriet was Alexis Colby, de diva van de serie en degene met de meest hysterische outfits. Misschien niet meer helemaal van deze tijd maar 30 jaar geleden was dit as fashionable as possible.

Tekst Max Herlings

Foto: Unsplash