Copycat: H&M jurk vs. Dolce & Gabbana

Het is weer tijd voor een good old copycat! Tijd dus om voor weinig geld een heuse designerlook op de kop te tikken. Dit keer is het de H&M die zich heeft laten inspireren door een bekend Italiaans modehuis. Een jurk in de collectie van de Zweedse kledinggigant lijkt wel heel erg op een jurk die is ontworpen door modeduo Dolce & Gabbana!

Dolce & Gabbana

Italianen houden van sexy maar zijn ook conservatief. Wat is er dan beter dan kant? Dolce & Gabbana zijn al jaren fan van het materiaal en het komt dan ook veelvuldig terug in hun collecties. Zo ook in dit jurkje. Knalrood voor een extra opvallend effect, mini zodat je benen goed uitkomen maar toch nog vrij bedekt door de lange mouwen en de hooggesloten hals. De mouwen zijn uitlopend en er is wat zijde toegevoegd voor een extra zachte pasvorm. De prijs is dan ook bijzonder hoog voor een lekker flodderjurkje voor de zomer. Voor €2200 is het designerjurkje van jou!

Copycat: H&M jurk vs. Dolce & Gabbana. H&M kopieert een jurk van modehuis Dolce & Gabbana. Alles over deze copycat. Maar ook fashion, musthaves en meer.

H&M

Bij Hennes en Mauritz dachten ze ‘dat kunnen wij ook!’ dus ontwierpen ze een bijna soortgelijke jurk maar dan voor een heel zacht prijsje. Fashionista’s opgelet! Bij H&M is het rood van de jurk niet zo donker en nog opvallender en de mouwen zijn iets korter. Ook heeft deze jurk van H&M een simpel kantrandje aan de onderkant terwijl die van D&G een uitbundige rij ruches van onderen heeft. Toch is het haast ondenkbaar dat deze jurk niet op die van de Italianen is geïnspireerd. Hoe duur deze is? Slechts €49,99!

Copycat: H&M jurk vs. Dolce & Gabbana. H&M kopieert een jurk van modehuis Dolce & Gabbana. Alles over deze copycat. Maar ook fashion, musthaves en meer.

Tekst Max Herlings