Creativiteit voert de boventoon bij modehuizen in crisisjaar 2020

Vanwege de uitbraak van het Corona virus zijn veel mode evenementen gecancelled of uitgesteld. De pandemie heeft zeker zijn tol geëist in de modewereld. Maar zoals het devies luidt in de mode industrie: ‘the show must go on’! Welke mode evenementen zullen op een creatieve manier in de tweede helft van 2020 toch doorgaan?

Fashion Weeks vinden digitaal plaats

Bedrijven in de mode industrie proberen op creatieve wijze toch aan de verwachtingen van de consument te voldoen. Zodoende vinden bepaalde evenementen eind dit jaar plaats in een andere format. Zo vinden de legendarische Fashion Weeks dit jaar veelal digitaal plaats. Goed nieuws, want dat betekent dat de lente en zomercollecties in Parijs, Londen en Milaan toch worden gepresenteerd. Mode liefhebbers krijgen toegang via speciale online platforms.

Londen, Milaan en Parijs in een ander jasje

De Britse Fashion Council heeft besloten om de dames- en herencollectie tijdens de Londen Fashion Week digitaal te presenteren. De eerste shows vinden plaats van 12 tot 14 juni. Ook de Fashion Week in Milaan wordt dit jaar honderd procent digitaal. Dit wereldberoemde evenement vindt iets later plaats dan die van Londen, namelijk van 14 tot 17 juli. Ook in dat geval kun je digitaal genieten van zowel dames- als herenkleding. Tenslotte vindt de Fashion Week in Parijs, georganiseerd door de Franse Fédération de la Haute Couture et de la Mode, plaats van 9 tot 13 juli. We hebben er nu al zin in!

Online evenement in Parijs

Tijdens de Fashion Week in Parijs komt er ook een speciaal online evenement via een digitaal platform. Deze zal plaatsvinden van 6 tot 8 juli en staat in het teken van modehuizen die hun nieuwe collecties presenteren door middel van film- en video. Volgens de organisatie wordt de officiële jaarkalender gewoon gehandhaafd, ondanks de unieke omstandigheden waarin de modewereld zich op dit moment bevindt.

Hyères Festival uitgesteld

Het Internationaal Festival van Mode, Fotografie en Modeaccessoires in Hyères is altijd één groot feest. Tijdens dit evenement worden nieuwe kunstenaars en ontwerpers gepromoot. Ook worden er prijzen uitgereikt op het gebied van fotografie, mode en mode accessoires. Aanvankelijk zou het plaatsvinden in april 2020, maar vanwege de Covid-19 pandemie is het uitgesteld. Maar er is goed nieuws: het zal alsnog doorgang vinden, van 15 tot 19 oktober. De locatie is hetzelfde als voorgaande jaren, namelijk Vila Noailles. Ook het programma blijft volgens de organisatoren het zelfde. De tentoonstellingen blijven wel langer open dan gebruikelijk, tot 29 november 2020.

Pitti Uomo duurt korter

Pitti Uomo is een toonaangevende fashion beurs voor mannen. Tijdens dit evenement presenteren diverse modehuizen en ontwerpers hun kledinglijn voor mannen. Helaas heeft ook dit evenement te lijden onder Corona. Aanvankelijk zou het plaatsvinden in juni, maar de shows zijn uitgesteld tot september. Waarschijnlijk kun je er nu van 2 tot 4 septemner van genieten. Ook duurt Pitti Uomo dit jaar maar drie in plaats van vier dagen.