Fashion week 2014: Welke modellen liepen de meeste shows?

Wie liep er de meeste shows van Fashion Week? Een hint: het is niet Cara Delevingne. Kendall Jenner is het ook niet. Of Jourdan Dunn, Karlie Kloss of Suki Waterhouse… 

Verbaasd? Niet echt. Bovenstaande namen zijn de modellen waar het meest over gepraat wordt. Zij staan erom bekend een paar shows te lopen, meestal voor de grote modehuizen. 

De modellen die de meeste Fashion Week 2014 shows hebben gelopen zijn modellen waar we nog nooit van gehoord hebben! 

Waleska Gorczevski

Zij liep in totaal 62 shows, waaronder die van Alexander McQueen, Kenzo en Maison Martin Margiela. Waleska is een van de honderden modellen die zich van hot naar her hebben gereisd vorige maand. Ze heeft veel gedaan voor iemand van 17 jaar: niet alleen liep ze bijna alle shows in deze fashion maand, ze was ook nog eens te zien in de Marc Jacobs herfst-winter campagne en in een editorial van de Braziliaanse Vogue. 

Alexandra Elizabeth Ljadov

Alexandra liep een show meer dan Waleska. Afkomstig uit Talinn, was deze blonde schone in bijna alle shows te bewonderen. Het model is net zoals Waleska 17 jaar en liep shows voor Hermès, Louis Vuitton, Chanel en Dior. 

Maartje Verhoef

Onze eigen Maartje Verhoef liep deze Fashion Week de meeste shows! Balenciaga, Balmain, Versace, Fendi, Dior, Miu Miu, Chanel en ga zo maar door. Het 16-jarige model was niet van de catwalk weg te slaan. De Nederlandse was in 66 shows te bewonderen op de catwalk en heeft overduidelijk de meeste meters gelopen tijdens de  Fashion Week marathon!

Geschreven door Aminanta Minte