Cropped sweater: verslaat deze de crop top?

Adidas heeft ze, Nastygal ook: een sweater, maar dan cropped. Wordt de cropped sweater een hit, of laten we hem toch maar hangen?

Nineties fever

Absoluut niet! Dit najaar gaat deze nineties uitvinding helemaal nergens heen! Hij valt namelijk perfect te combineren met je wintergarderobe. Het makkelijkste is om de cropped sweater met een lange mididress te dragen, of over een overhemd of blouse. Eronder draag je een (high waisted) skinny jeans. De cropped sweater staat ook leuk met een pencil skirt of een skater skirt. Zo creëer je in een handomdraai een chique, urban look.

Cropped sweater : musthave 2014.  Alles over de cropped sweater, musthave 2014. Adidas en Nasty Gal hebben ze al in de collectie. Lees alles hier.

Trend

Durf je niet echt details van je buik weg te geven? Geen probleem, de cropped sweater komt ook in oversized varianten. Zo kun je toch meedoen met de trend, zonder je zorgen te maken of iedereen nou wel of niet je navel ziet.

Verschil

Een cropped sweater is langer dan een crop top. Hij is ook ietsje warmer, wat wel handig is met dit koude weer. De cropped sweater is eigenlijk bij iedere stijl inzetbaar, of je nou sporty bent of preppy.

Celebs

Beroemdheden als Rihanna en Cara Delevingne omarmen deze trend. Zij dragen hem vaak casual: met een rok, of met een skinny jeans.

Geschreven door Aminanta Minte