Culottes: trends fashion 2014

Een nieuwe trend op modegebied zijn de culottes. De skinny jeans, boyfriend broek en de tregging zijn inmiddels bekende begrippen in broekenland, maar al gehoord van culottes?

Wat zijn culottes?

Culottes kun je zien als een broek met extreem wijde pijpen, in modeland wordt deze ook wel de cropped wide leg pants genoemd. Denk hierbij niet aan de broeken á la Abba uit de jaren 70, maar een enkellange broek waarvan de gehele broekspijpen wijd uitlopen. Misschien herken je het kledingstuk wel uit je kindertijd: je ouders hesen je in van die broeken met megapijpen. Die broeken zijn dus helemaal terug, maar dan in een wat elegantere vorm.

Dikke en korte benen

Oké, deze broeken zijn alles behalve flatterend. Culottes zijn broeken waarbij de enkels te zien komen. Het design loopt van smal bij de heupen tot breder naar de broekspijpen toe. Ze maken je benen korter en dikker dus dat nou juíst deze broek behoort tot een trend voor de winter van 2014 is wonderbaarlijk.

Culottes: trends fashion 2014. De wijde broek tot de enkels is terug. Alles over culottes: een broek die behoort tot één van de fashion trends 2014.

Acne, Chloé, Alexander Wang

Stijl tips

Gelukkig kun je met behulp van een paar stiletto’s wel lengte creëren waardoor je benen nét even langer lijken en dus optisch slanker lijken. Omdat de broek al wijd is kun je daarboven kiezen voor een strakke top. Ga voor een coltrui of turtleneck in dezelfde kleur. Zo  creëer je een geheel waardoor je ook langer oogt. Houd je van opvallen? Ga dan voor een strakke crop top en show those abs!

Culottes: trends fashion 2014. De wijde broek tot de enkels is terug. Alles over culottes: een broek die behoort tot één van de fashion trends 2014.

Catwalk 2014

Waar zijn de culottes voor het eerst gezien? Op de catwalk van onder andere Chloé, 3.1 Philip Lim, Acne en Mulberry. Maar ook Alexander Wang doet mee met deze trend. De former guest designer van H&M gaat bijvoorbeeld voor een paar kantoor-proof culottes.

Budget proof 

Culottes zijn gelukkig ook te koop tegen een betaalbaar prijsje. Modeketens als Topshop, COS, H&M en Asos hebben genoeg alternatieven voor de fashionable vrouw met een wat kleiner budget. Je hoeft dus niet diep in de buidel te tasten om mee te doen met deze trend!