De beste personal trainers van de sterren

Honderdduizenden mensen roepen op 1 januari dat ze gezonder gaan leven, stoppen met roken en gaan afvallen. Nog geen week later liggen deze goede voornemens al weer bij het oud vuil en wordt er weer net zo ongezond geleefd als eerst. Als celebrity kun je je dit niet veroorloven omdat iedereen je steeds in de gaten houdt. Daarom kiezen A listers voor een strenge personal trainer die ervoor zorgt dat hun lichamen er perfect blijven uitzien. Maar wie zijn nou de mensen achter de spieren van de sterren?

Gunnar Peterson

Vroeger was hij een stevig jongetje maar deze man is nu zo erg bezig met gezond leven en sport dat er van overgewicht geen sprake meer is. Hij heeft een eigen gym in Beverley Hills en coacht hier sterren als Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Bruce Willis, de Kardashians en Sylvester Stallone. Interviews met Peterson stonden in onder andere Elle, Men’s Health, Glamour en Allure. Wat deze personal trainer zo ontzettend populair maakt? Hij schijnt erg grappig te zijn en voegt altijd grappige elementen toe in zijn work-outs.

Harley Pasternak

Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Orlando Bloom, Adam Levine en Kanye West. Dit is slechts een kleine greep uit het klantenbestand van de Canadese Harley Pasternak. Naast mensen trainen, schrijft hij ook boeken en heeft Pasternak een populair dieet ontwikkelt dat hij overal ter wereld graag persoonlijk komt toelichten. Ook op tv is hij een graag geziene gast om zijn mening over sport en fitness te geven en daarnaast is hij de sportleraar in Canada’s Next Top Model.

Tracy Anderson

De enige vrouw in ons lijstje. Ze mag dan klein van stuk zijn (nog geen 1.60) maar ze traint wel met Madonna, Gwyneth Paltrow, Nicole Richie en Courteney Cox. Haar sportscholen hebben vestigingen in Londen, New York, Los Angeles en The Hamptons en naast lesgeven en trainen heeft Anderson meerdere dvd’s uitgebracht. Haar manier van sporten is niet keihard zweten maar alles gaat op een rustige manier die wat wegheeft van pilates.

Bernardo Coppola

Nadat Mariah Carey ruim 30 kilo aankwam tijdens haar zwangerschap was het de taak van Bernardo Coppola om die overtollige kilo’s er weer af te krijgen. Dat lukte en sindsdien is hij haar vaste trainer. Niet alleen Mariah kan rekenen op de diensten van de gespierde Argentijn. Nee, ook de hele cast van Glee sport bij Coppola. Naast het trainen van celebs heeft hij ook een eigen cateringbedrijf en een restaurant waar uitsluitend biologisch en gezond gekookt wordt.

Lou Ferrigno

Deze voormalige bodybuilder en acteur was de personal trainer van Michael Jackson en heeft daarnaast goedlopende sportscholen in Los Angeles en Miami. Naast persoonlijk advies en groepslessen kun je bij Ferrigno terecht voor uitgebalanceerde voeding en diëten. Samen met zijn vrouw heeft hij een stichting opgericht die voormalige sporters met een handicap helpt. Wat een goede man is dit!

Tekst Max Herlings