Alles over de Amsterdam Fashion Week

Onlangs vond de Amsterdam Fashion Week plaats. Het is net als de Paris Fashion Week een populair evenement onder modeliefhebbers dat twee keer per jaar plaatsvindt in Amsterdam, namelijk in februari en september. Wat gebeurt er precies tijdens de Amsterdam Fashion Week?

Geschiedenis van de Amsterdam Fashion Week

De Amsterdam Fashion Week wordt sinds 2016 georganiseerd door Fashion Week Nederland. Onlangs is het overgenomen door Danie Bles, die ernaar streeft om van Amsterdam FW een allround ervaring te maken voor nationale en internationale bezoekers. De focus verschuift daarmee naar de individuele wensen van kopers, consumenten en bloggers of influencers.

Internationale en nationale pers

De Amsterdam Fashion Week is een combinatie van modeshows, evenementen en beurzen en wordt bezocht door zowel inkopers als de nationale en internationale pers. Deelnemers aan het evenement zijn een mix van aanstormend talent, mode ontwerpers en bekende modemerken. Verschillende catwalk shows zijn ook open voor het publiek. Ben je geïnteresseerd? Je kunt tickets kopen via de website van Amsterdam Fashion Week.

Prijs voor meest veelbelovende afgestudeerde

Het programma van de Amsterdam Fashion Week richt zich op zowel gevestigde ontwerpers als jong talent. Lighting, een prijs voor de modebranche die bestaat sinds 2007, wordt elk jaar uitgereikt aan de meest veelbelovende afgestudeerde. Tijdens de wedstrijd wordt een selectie gemaakt van de beste studenten uit de zeven toonaangevende Nederlandse modeacademies. Zij presenteren hun collectie aan de modepers en mode industrie.

Wanneer is de Amsterdam Fashion Week?

Amsterdam Fashion Week vindt ieder jaar plaats februari en september. De allereerste editie werd in 2004 gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam en was daar vele jaren te vinden. In 2018 verhuisde de show nadat Danie Bles de eigenaresse werd weer naar het Museumplein. De Amsterdam Fashion Week duurt in totaal vier dagen.

Waar vindt Amsterdam Fashion Week plaats?

De Amsterdam Fashion Week vindt al jaren plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Een deel van het programma vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, onder andere bij concerten en musea.