Elie Saab gaat samenwerking aan met kinderkledingproducent

Elie Saab is een bekende modeontwerper uit Libanon. Het staat bekend om zijn kleding van hoogwaardige kwaliteit. Niet alleen voor volwassenen, maar nu ook voor kinderen. Elie Saab is namelijk een samenwerking aangegaan met de Italiaanse kinderkleding producent Simonetta, die regelmatig samenwerkt met bekende modemerken, zoals Fendi, Lanvin, Roberto Cavalli, Balmain en Emilio Pucci. In het verleden was er zelfs een samenwerking met Aston Martin. Dat beloofd dus veel goeds!

De sprookjesachtige kleding van Elie Saab

De Elie Saab Junior-kledinglijn maakt deel uit van de herfst/wintercollectie van 2020. Het zal alle kenmerken van dit wereldberoemde merk bevatten: vakmanschap, verfijning en haast sprookjesachtige kleding. Mooie jurken zijn gemaakt van zachte, zijdeachtige stoffen, chiffons en fijn kant, overtrokken met ruches en fijne strikjes in de nek.

Ambacht en luxe materialen

De vaak elegante broeken en shirts van Elie Saab zijn voorzien van opstaande kragen en pofmouwen.  Ambacht en luxe materialen staan dan ook centraal. Niet voor niets is Elie Saab erg populair onder beroemdheden. Voor het ontwerpen van de kinderkleding werkt het modemerk samen met Simonetta, en voor de kinderschoenen met Andrea Montelpare.

Schoenen: elegantie ten top

Elie Saab produceert niet alleen kleding, maar ook schoenen. Ook die ontwerpen mogen er zeker zijn, hoewel er een flink prijskaartje aan hangt. De schoenen zijn versierd met borduurwerk, pailletten, leer en studs. Bovendien hebben modeliefhebbers veel keuze: de schoenen variëren van ballerina’s tot laarzen, en van sneakers tot sandalen voor meisjes, terwijl jongens de keuze hebben uit slippers en/of stoere laarzen.

Waarom nu een kindercollectie?

Elie Saab wil naar eigen zeggen ‘een nieuwe stap zetten in de ontwikkeling van het modehuis’, zo laat het de pers weten. De nieuwe lijn ‘weerspiegelt de identiteit van Elie Saab’ en bestaat uit delicate stukken die gebaseerd zijn op de ervaring en de DNA van het modemerk. Simonetta en Andrea Montelpare, een modemerk die kinderkleding produceert, zijn de perfecte partners om de visie van Saab uit te dragen

Officiële onthulling

De kledingcollectie wordt op donderdag 16 januari officieel onthuld in Pitti Immagine Bimbo in Florence. Het zal vervolgens verkrijgbaar zijn in een aantal geselecteerde winkels en warenhuizen over de hele wereld. De schoenen van Saab zijn iets eerder, op maandag 13 januari, onthuld in de Andrea Montelpare-showroom in Milaan.