Welke modetrends zijn terug van weggeweest?

Modetrends zijn zo veranderlijk als het weer. Toch komen sommige trends na een paar decennia weer terug. Zo maken geribbelde t-shirts, polka dots en hotpants een comeback op de catwalk. Deze en nog veel meer kleding uit de jaren ’60, ’70 en ’80 blazen we anno 2020 nieuw leven in. Wij hebben een aantal opvallende trends voor je op een rijtje gezet.

Bloemen zijn terug van weggeweest

Klassiek en vrouwelijk is en blijft prachtig, maar in 2020 gaan we voor een kleine make-over. De bloementrend is namelijk terug van weggeweest! Dit betekent dat we weer gezien mogen worden in felle, levendige en abstracte kleuren. Daardoor krijgt je outfit een groovy twist en laat je de jaren zestig van de vorige eeuw herleven.

Tassen van stro

Strozakken alleen voor het strand? Echt niet! Dit lichte materiaal past perfect bij mooie temperaturen en wordt zeker een trend in de zomer van 2020. Je zult merken dat een tas van stro zeer goed te combineren is met zowel een spijkerbroek als zomerse jurk.

Gehaakte ontwerpen

Gehaakte ontwerpen zijn overal terug te vinden in modeland. In de jaren zestig kwam je het overal tegen, nu eigenlijk niet meer. Tot dit jaar: gehaakte jurkjes, topjes en hemdjes zijn er fantastisch uit. Bovendien zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor je op een vrolijke manier wat print in je outfit creëert.

Stijlvolle outfit met denin

Denim is terug van weggeweest, want deze trend uit de jaren zeventig duikt overal weer op. Wat dacht je van een denimrok tot op de knie in combinatie met hoge laarzen? Ook kies van de zomer voor een denim jeans met een hip t-shirt, en je ziet er fantastisch gestyled uit.

Hoge kragen doen de jaren tachtig herleven

Naast denim zullen we in het straatbeeld steeds meer hoge kragen terugzien. Het is alsof de jaren tachtig herleven! Wel is de 2020 versie lang en puntvormig. De hoge kraag geeft een trui en/of blazer net dat beetje meer extra. Bij een hippe outfit hoort natuurlijk wel een mooi tas. Retro-tasen van geweefd materiaal en suède zijn dit jaar helemaal in. Hoe meer het er uit ziet alsof het uit de kast van je moeder komt hoe beter!

Polka dots: lang leve de jaren zestig

Polka dots is een trend die we kennen uit de jaren zestig. Het is een opvallende print die goed te combineren is met gekleurde items. Combineer het bijvoorbeeld met strepen of, als je durft, zebra-print. Hoe dan ook wordt het modejaar 2020 gekenmerkt door overdaad. Grote t-shirts en opvallende sneakers mogen weer!

Laat je benen zien met hotpants

Hotpants not done? Niet in 2020! Het is weer tijd om je mooie, lange benen te laten zien. Ruil je fietsbroek in voor hotpants en de kleine mini-rok en paradeer er mee over straat. Dat zal ongetwijfeld erg fijn zijn op warme zomeravonden!