Fashion 2015: de witte jurk

Lichte stoffen, schattige bloemen en dat allemaal in de kleur wit: de zomer van 2015 ziet er romantisch uit. En dat is goed nieuws voor diegenen zonder vriend(in): de liefde mag gevierd worden, en ja, ook je liefde voor fashion! 

3 is een trend!

2015 draait allemaal om zien en gezien worden. De kleur wit draagt daar perfect aan bij. De opvallende kleur is al meerdere malen gesignaleerd in de ready to wear collecties van Zac Posen, (wijlen) Oscar de la Renta en Michael Kors. En je weet wat ze zeggen: als iets meer dan drie keer voorkomt, dan is het een trend!

Trend 2015 

Maar waar gaat deze trend over? Deze trend is een knipoog naar lange zomerdagen, waar je tot zonsondergang rondstruint op het strand. Ontwerpers zien de witte jurk als een onmisbaar deel van deze setting. Zo liet de recent overleden Oscar de la Renta ons een prachtige collectie na met mooie zomerjurken. Met de broeierige zomerdagen die er (nog lang niet) aankomen, wil je je look graag simpel houden. De jurk van de Amerikaanse ontwerper biedt je dat.

Michael Kors

In een jurk van Michael Kors kun je gelijk een dagje in Parijs shoppen, zonder op te vallen tussen die vervelende toeristen. En net zoals de Resort collectie, heeft de lente-zomer collectie van het merk een jaren zestig en zeventig feeling

Simone Rocha 

Simone Rocha neemt de term ‘flower power’ wel heel serieus, maar wij klagen niet! Het modehuis bewijst dat bloemetjes helemaal niet truttig hoeven te zijn!

Zac Posen 

De witte jurk van Zac Posen ziet eruit alsof ‘ie binnenkort wordt gecopycat door Zara. We zouden het niet erg vinden: het liefst dragen we iedere dag een minimalistische zomerjurk met mooie grafische details.