Fashion trend 2015: Hello Yellow

Geel is hot! Van kanarie, zacht- tot mosterdgeel, we zagen het allemaal terug in de Spring/Summer 2015 collecties van vele modehuizen. In ons lijstje? Onder andere Acné Studios, 3.1. Phillip Lim en Michael Kors! Jij loopt deze zomer dus ook in de mooie geeltinten. Een tip, zorg wel dat je een beetje een bruin huidje hebt, anders is geel niet echt een mooie kleur! 

Michael Kors

Michael Kors koos voor knalgeel. Kijk maar eens naar deze statement jas: een recht model met een beschaafde knielengte. De sluiting van de jas bestaat uit bruine leren bandjes en wordt op de catwalk gecombineerd met een donkere broek, bruine slippers en een donkerblauwe coltrui. Michael Kors kiest ook voor geel als detail. Deze two pice set met mixiskirt en croptop zitten vol met gele bloemen. Enorm mooi als je het ons vraagt! 

Missoni

All yellow everything. Ook modehuis Missoni koos voor geel, maar wel voor enorm veel geel. Deze twee outfits hieronder bestaan uit bijna alleen maar geel! Een trenchcoat met een wijde broek met gele ‘vlekken’. Al het geel wordt gebroken door de beige riem om de jas, maar zelfs daarop spotten we gele spots! De rechteroutfit heeft zelfs een gele tulband! Voor de rest draagt het model een korte broek van beige en geel en de blouse heeft dezelfde print als de broek van het andere model. 

Diane Von Furstenberg

Bij Diane Von Furstenberg zagen we vooral jurken in het geel. Deze jurk heeft een mooi split aan de zijkant waardoor het been zichtbaar is. Een rechte hals en rechte bandjes maken de jurk helemaal zomerproof! In de andere jurk is geel slechts een detail. De Gingham-print is hier ingekleurd met geel. Sommige blokjes hebben een doorzichtig geel laagje gekregen. Leuk als je niet zo van al dat geel houdt! 

Acné Studios

Waar de rest van de designers voor kanariegeel kozen, ging Acné voor mosterdgeel. Maar veel voor veel! Het linker model draagt een lang giletje met grote zakken erop. Hieronder draagt ze een broek in dezelfde kleur en wit/zwarte schoenen. Het rechter model draagt een geel, simpel T-shirt met lange mouwen en heeft een zwarte rok met gele details erin. De schoenen hebben dan weer gouden details, wat een leuke toevoeging is.

3.1. Phillip Lim 

De Thaise modeontwerper koos voor één geel kledingstuk bij de modellen. Als je deze twee naast elkaar ziet valt je misschien op dat dezelfde stoffen worden gebruikt. Bij het ene model is de witte, see-through stof de broek, terwijl het andere model er een bandeau van heeft. Ditzelfde geldt voor de gele stof! Mooi gecombineerd met zwarte en witte glanzende schoenen. Nog een leuk detail, de modellen dragen allebei gele armbanden!  

Tekst Karlijn van Mil