Fashion winter trends 2013: Loafers

Deze winter zien we naast gothic en punk couture ook trends in de schoenenmode. D loafer is terug van weggeweest en hoe! Designers steken massaal het mannelijke schoentje in een vrouwelijk jasje. Benieuwd?

Geschiedenis van de loafer

Afkomstig uit de Amerikaanse cultuur. Loafers werden in 1930 geïntroduceerd in de herenmode en werden destijds gedragen door advocaten en opa’s.  Deze schoen werd destijds beschouwd als dé ideale schoen. Perfect tijdens een relaxte zondagmiddag of een hectische werkweek.  Loafers worden gekenmerkt doordat ze vaak geen veters hebben en plat zijn.

Loafers met een vrouwelijke touch

Hoewel populariteit in die tijd gelijkstond aan comfortabel en veelzijdig , heeft de loafer sindsdien een ware evolutie doorstaan. Inmiddels zijn deze schoenen niet alleen voor heren en vinden we de loafer ook in de schoenengarderobe van de vrouw. De winter anno 2013 maak je met de loafer aan je voeten een echt fashion statement!

jcrop-preview

Designers

High end designers als Louboutin, Marni en Lanvin introduceren deze winter de loafer wel op een hele indrukwekkende manier. Louboutin versierde de loafer met studs en schotse printjes, terwijl Marni over ging op Old is Gold. Lanvin experimenteerde met lakleer en satijn.  Kortom, de loafer is deze winter te verkrijgen in de meest uiteenlopende varianten: van kleur en printjes tot studs en color blocking.

Celebs

Ook onze celebs vielen voor deze trend. Zo werden onder andere Kate Moss, Alexa Chung en Taylor Swift al gespot op deze comfortabele schoenen.

Styling tips

Het leuke is dat deze trend ook te dragen is met verschillende looks. Draag ze bijvoorbeeld met een mooie tuxedo of voor een stoere en casual look met een skinny jeans en biker jack. Deze winter wordt het mixen en matchen en als kers op de taart versier je daarbij je voeten met de loafer!