Wat je moet weten over vintage

Vintage staat voor oude kleding, schoenen en accessoires die opnieuw in de belangstelling staan.  Vintage items geven net iets extra’s aan je outfit en zijn vaak ook nog een goede investering. Tegenwoordig worden we overspoeld met de massaproducties van alle grote modeketens vaak aangeboden tegen reasonable prijsjes.

Betere kwaliteit

Vintage items daarentegen zijn van veel betere kwaliteit gemaakt. Vroeger werden er betere materialen en stoffen gebruikt waardoor vintage items langer mooi en goed blijven.

Tijdloos

Het leuke van vintage stukken is ook dat ze nooit uit de mode raken en daarmee dus tijdloos zijn terwijl trends zoals de festival look en de neon kleuren juist tijdsgebonden zijn.

Uniek

Vintage items zijn vaak uniek waardoor je niet snel een ander met hetzelfde item zal treffen. Ook ligt vintage niet op elke hoek van de straat maar vaak verscholen in kleine straatjes of steegjes. Een plek waar je zeker terecht kan voor vintage zijn de 9 straatjes in Amsterdam.

Designer vintage

Hou je meer van high end designer vintage  dan kan je dat heel goed online shoppen bij onder andere: Designer vintage.com Deze site is te vergelijken met een soort Marktplaats waar alleen designer merken worden verkocht. Je vind hier een breed aanbod aan tweedehands en vintage Hermes, Chanel en Louis Vuitton tassen. Maar ook kledingstukken van andere merken en andere accessoires kan je hier heel goed shoppen.

Leuk om te weten over vintage:

  • Kleding tussen 1920 en 1980 wordt gezien als vintage, voor 1920 wordt er gesproken over antiek.
  • Kleding met wasvoorschriften zijn pas geïntroduceerd in de jaren ’60.
  • Plastic ritsen zijn ontworpen in de jaren ’60.
  • Customized vintage: Herstelde of gemoderniseerde vintage kledingstukken
  • Handpicked vintage: Vintage van topkwaliteit