Faux fur gilet: herfst musthave 2014

Het faux fur gilet is een item dat al een tijdje meegaat tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Het mouwloze jasje van nepbont is eigenlijk een onmisbare musthave en geeft net dat extraatje mee aan je outfit!

Fake is fashionable 

Het gilet is een opvallende verschijning op straat en is niet alleen lekker warm, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel varianten van deze musthave, dat we er eigenlijk niet uitkomen welke de leukste is. Zo heb je ze in verschillende kleuren: zwart en wit bijvoorbeeld, maar ook de combinatie bruin-zwart komt vaak voor. Op straat zien we vaak de (nep)konijnenbont versie voorbijkomen. 

Faux fur

Je hoeft niet rijk te zijn om aan dit item te komen. De grote winkelketens hebben waarschijnlijk genoeg faux fur gilets in de rekken hakken. Zo heeft de H&M een faux fur gilet dat eenvoudig is te combineren met een simpele top of draag er een mididress met lange armen onder. Modeketen Topshop combineert twee trends in een: de comfort van het nepbont in combinatie met een mooie pastelkleur. Wat ook leuk is: draag de gilet met een ceintuur, om hem nog vrouwelijker te maken. 

Faux Fur Gilet: herfst musthave 2014. Alles over het faux fur gilet, een echte statement maker! Fair en fashionable. Laat je inspireren. Shop deze nu.

Fair en fashionable 

Dit soort items zijn de laatste tijd vaker te vinden in het winkelassortiment. Is dit het einde voor echt bont? Waarschijnlijk niet, maar de faux fur gilet geeft je wel de kans om na te denken over deze kwestie. Je bespaart niet alleen geld, maar je ontloopt ook de dierenactivisten van PETA.

Te bont 

Steeds meer mensen lijken te gaan voor bont, simpelweg omdat het makkelijker te verkrijgen is en omdat de bontjassen staan voor een hoge status – je ziet er ‘rijk’ uit. Wie tegenwoordig al een beetje geld heeft kan aan dit luxe item komen. Volgens de Huffington Post dragen celebs ook bij aan deze hype. Kim Kardashian en Olivia Palermo werden veelvoudig gespot met bontjassen, waarna er een run begon op deze items. 

De faux fur jassen en gilets zijn het antwoord op het steeds grotere aanbod van echt bont.

Geschreven door Aminanta Minte