Rachel Zoe SS15: Europese jetset girl

Rachel Zoe maakte haar collectie voor ‘Een vrouw uit de jetset, die door heel Europa reist, of in ieder geval dénkt aan reizen.’ Volgens de ontwerper draait de collectie een beetje om haarzelf: “Mijn inspiratie is niet veranderlijk, mijn locatie wel.”

De stylist/ontwerper komt met een ready- to- wearcollectie, waar waarschijnlijk veel vrouwen over te spreken zijn.

Burlesque babe

Zoe geeft ons gypsy-achtige items met een burlesque ondertoon mee voor de lente/zomer. de ontwerper speelt het op safe met de kleuren die ze in de collectie gebruikt: voornamelijk zwart en wit. Qua materiaalgebruik en techniek lijkt ze helemaal los te zijn gegaan. De franjes ogen uitbundig, terwijl de strepen en ruitjes de outfit helemaal afmaken.

Bianca Jagger

Ongeacht welk seizoen, Zoe heeft altijd dezelfde signature pieces die terugkomen in haar collecties. De Bianca Jagger-achtige pak, de Studio 54 goddess gown en de glamoreuze jumpsuit. Waarschijnlijk omdat er steeds naar gevraagd wordt in haar klantenkring. 

Zoe zelf was te spreken over de kanten jurk, de tuxedo jumpsuit en de ‘schattige tweedy jurken en pakken met gouden details.’ Dat moet ook wel, als de collectie over jezelf gaat.

Geschreven door Aminanta Minte