Get the look: Desert Queen

Drukke prints, ingewikkelde en kleurrijke borduursels, krachtige materialen en mooie theatrale en eyecatching accessoires. Eén van de zomertrends van 2014 is die van de Desert Queen. Etnische prints en rijke materialen daar kunnen we dit seizoen niet om heen. Een chique en sterke vrouw die rondreist als een echte nomade. Laat je deze zomer inspireren door de Desert Queen-look!

Get the look!

Lange maxi-jurken, jasjes bestaande uit een rijk kleurenpalet en grote chunky accessoires voorzien van franjes, goud en andere tierelantijntjes. De Desert Queen van de zomer is charmant en gehuld in rijke stoffen en materialen. Op de catwalk werd deze trend al gespot in verschillende vormen. Bij Dolce & Gabbana in de vorm van de Griekse en Siciliaanse invloeden en bij Ralph Lauren in lange zijden jurken.

jcrop-preview

Valentino’s Desert Queens

Maar ook Valentino doet mee aan deze mix ’n match trend. Voor de zomer van 2014 ging het Italiaanse modehuis voor een mix tussen opera en de straat, het theater en de stad en een reis door verschillende culturen en etnische groepen.  We zien dit terug in de Amerikaanse Indianen borduursels en suède franjes gemixt met warme Afrikaanse kleuren, patronen uit India en details afkomstig van de Mexicaanse Inca’s en Azteken. Het resultaat? Overweldigend!  De rijkdom waarmee de collectie is vervaardigd in de vorm van lange jurken met zijpanelen van borduursels en puur zwart was ronduit betoverend!