Balenciaga herfst/winter 2014 collectie

In de derde collectie van Alexander Wang als creative directeur voor Balenciaga, gaat Wang verder met zijn kenmerkende inbreng als functionaliteit en snelheid, accent op patronen en gedurfde silhouetten. Lekker modern, streetstyle en speels met gebruik van veel verschillende materialen.

Balenciaga 2014

Focus ligt dit seizoen op bovenkleding:  jassen en truien met neon accenten, of gebaseerd op gemoderniseerde versies van visserskleding met praktische ritsen en haken. Die ritsen maken deel uit van het hoofdmenu in deze collectie.  Niet alleen op jassen, maar ook op jurken en strakke broeken, alle ritsen zijn bedoeld om kleding items in secties te verdelen of vrouwelijke vormen te accentueren. Wang speelde ook met jurken in fantastische combinaties van wol en leer en gooide er kabel dik gebreide duffelse jassen tussendoor en met nerts afgewerkte ribtruien.     

In de avond

Voor avondkleding moet je de avondjurk even vergeten en denken aan prachtig glanzende zwarte broeken met zijden tops met afgeronde schouders, afgewerkt in laagjes kasjmier bestrooid met glimmende sterretjes.

Accessoires

Luxe versies van papieren boodschappentassen vormen de accessoires die bij Wang’s creaties mee flaneren. Python, bont of leer met handvatten sterk als een industriële kabel. Een ding is zeker, ze zullen zeker niet afscheuren als je er wat te veel instopt.

Alexander Wang

Alexander Wang kent de ernst van zijn verantwoordelijkheden bij Huize Balenciaga, maar hij strooit er hier en daar toch graag wat humor en speelsheid tussendoor. Daardoor blijven zijn collecties spannend en ontwikkelen ze zich altijd verrassend en positief.