Minitrend 2013/2014: Pied de Poule

Pied de poule (ook wel hanenvoet genoemd, in het Engels houndstooth) is een tweekleurig textielpatroon, gekarakteriseerd door onderbroken steken die het patroon laat bestaan uit een tegelvorm van abstracte vierhoekige vormen. De meest voorkomende kleurvariant is zwart-wit, alhoewel ook wel eens andere kleuren worden aangetroffen. Momenteel een echte hype en ontzettend populair onder de celebs, Fashionjunks en bloggers!

Chicken wings

De naam komt uit het Frans en wordt zo genoemd omdat het patroon lijkt op afdrukken van kippenpoten. Het patroon doet terugdenken aan de ernstige elegantie van de jaren 50. De Pied de poule weeftechniek is uitgevonden in Schotland en was ook het favoriete motief van Audrey Hepburn. Het was ideaal voor de verfijnde vrouw, maar tegenwoordig is het opnieuw in mode en razend populair.

Pied de poule onderscheidt zich door haar selectieve keuze aan designerkleding. Het is bestemd voor de modebewuste en eigentijdse vrouw met karakter die dit met dit design wil uiten naar de buitenwereld. Met Pied de poule kun je een total-look creëren door middel van de kleding en allerlei bijpassende accessoires.

Designers love Pied de Poule

Pied de poule is geherinterpreteerd door o.a. Albino, Gucci, Coco Chanel, Christian Dior en Trussardi die hebben gezorgd voor een terugkeer van deze zwart/wit print in de modewereld, zij het met andere materialen en patronen. Salvatore Ferragamo bracht een reeks ontwerpen met het Pied de poule patroon naar de catwalk die zo aansloegen dat ze gedragen werden door supermodel Bianca Balti en de iconische Lady Gaga. Tommy Hilfiger, Michael Kors en Comme des Garçons brengen niet alleen het vertrouwde klassieke zwart-wit patroon maar ook gekleurde versies en afgeleide vormen.

Styling tips

Wil je Pied de poule ook eens uitproberen dan kun je gerust verschillende Pied de poule stukken mixen, zelfs met andere prints, zolang je maar zorgt dat kleuren op elkaar afgestemd zijn. Vergeet niet om rust in je ensemble te brengen met een kledingstuk in een effen kleur, bijvoorbeeld een basic blouse bij een Pied mantelpakje en houd ook je accessoires simpel zodat het niet te druk wordt.