Gevaarlijke fashion items: de top 5!

Volgend jaar zitten er een heleboel trends op ons te wachten, en niet allemaal zijn ze makkelijk te volgen. Het tijdperk waar we in leven gaat om zien en gezien worden en soms gaat dat ten koste van onze eigen gezondheid. Lees hier alles over de top 5 van de gevaarlijkste fashion items!

Zware tas

Een zware tas kan al gauw nek- en rugklachten veroorzaken. Maar zelfs een tas waar kleine dingen in zitten (telefoon, boek, flesje water, portemonnee), kan algauw zwaar worden. Daarbij zien we jongeren vaak hun tas ‘nonchalant’ over een schouder dragen, waardoor het gewicht van de tas op een lichaamsdeel komt te liggen.

Als het diagonaal draperen van een tas om je lichaam not your thing is, kun je gaan voor afwisseling. Wissel regelmatig van schouder om overbelasting te voorkomen.

Portemonnee

Veel mannen bewaren de portemonnee in hun achterzak. Diezelfde mannen laten de portemonnee vaak op dezelfde plek, om er vervolgens heel de dag op te gaan zitten. Dat is dus heel slecht voor je rug! Door te zitten op dikke en zware objecten kan je lichaam uit balans raken. Je kan last krijgen van je bekken, rug, heupen een schouders. Plaats je portemonnee daarom voor in je broekzak.

High heels

High heels zijn slecht voor je voeten. Die designer hakken zijn niet gemaakt voor je voeten. Je voeten horen nooit zo opgepropt te worden in zo’n schoen: het is haast onnatuurlijk. De pijn die je daarbij voelt, kan al snel leiden tot rug- en nekpijn. Door je voeten in zo’n positie te plaatsen, raakt je lichaam overbelast. De gevolgen: je knieën, heupen, en onderrug doen enorm pijn. Het is ook geen goed idee om een hele dag op heels te lopen. Ben je dat wel van plan? Neem dan een paar platte schoenen of sneakers mee om af te wisselen.

Skinny jeans

Het aantrekken van een skinny jeans is niet alleen een heel karwei, het kan ook nog eens slecht voor je benen zijn. Door te strakke broeken te dragen kun je zelfs een zenuwbeschadiging oplopen. Dramatisch he? Blijkbaar is er een aandoening (meralgia paresthetica) die optreedt als een van je zenuwen (op je dij) teveel druk voelt. Je krijgt pijnlijke en gevoelige benen.

Het korset 

Gedragen in de 19e eeuw door dames als ondergoed én zelfs door heren. Maar tegenwoordig is de wespentaille weer helemaal terug! Kim & Khloe Kardashian, Kylie Minogue, Christina Hendricks en andere celebs zorgen ervoor dat het normale volk hunkert naar een sexy zandloper taille, maar ooit eraan gedacht dat een korset helemaal niet zo gezond is? Door extreem strakke waisttrainers, korsetten en bustiers kunnen je vitale organen worden verschoven en zelfs worden geplet; dit geldt met name voor het middenrif. Dat een korset je slanker maakt is een feit, maar ooit eraan gedacht dat het dragen ervan ten koste kan gaan van je beschikbare longinhoud? Yikes!