Givenchy herfst-winter 2014 | Paris Fashion Week

Niet alleen tijdens de Oscars draaide het gisteren om fashion, maar ook aan de andere kant van de wereld genoten modefanaten  van de Paris Fashion Week. Gisteren presenteerde Givenchy namelijk de nieuwe herfst-winter collectie voor 2014. En we moeten zeggen: de catwalk show was weer een waar spektakel.

Van street naar ladylike

De collectie zag creative director Riccardo Tisci namelijk afstappen van de streetwear geïnspireerde esthetiek die zo verankerd zit in het label. Met name de afgelopen seizoenen stond deze stijl hoog in het vaandel bij de designer.

Designs

Maar voor aankomend winterseizoen slaat de ontwerper een nieuwe weg in. In plaats van streetwear gaat de Givenchy vrouw aankomend najaar voor een ladylike makeover. Denk zijden blouses met zachte plooien, knielange jurken van hetzelfde materiaal en grote bontjassen. Patronen in de vorm van dierlijke prints en-vlinder-geïnspireerde motieven voegen een extra dimensie toe aan de ontwerpen. De slotstukken werden gedragen door Kendall Jenner en Mariacarla Boscono: krachtige maar toch eenvoudige tops in combinatie met zwarte transparante geplooide rokken. 

Foto: Flickr