Leuke shopsteden in Europa

Parijs, Londen en Milaan. Iedereen weet dat je hier geweldig kunt shoppen. Er zijn nog zoveel meer steden in Europa die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder de vijf leukste shopsteden in Europa inclusief leuke adresjes!

Istanbul

In deze enorme miljoenenstad kun je de perfecte mix tussen traditionele kleding en design vinden. Kijk je ogen uit in de enorme bazaars, de moderne winkelcentra en naar de drukte van de stad. Aanraders:  Istiklal Cadessi is de grootste winkelstraat van Istanbul, perfect voor een bezoekje aan de grote ketens. De Arasta Bazaar is minder groot en druk dan de Grand Bazaar en hierdoor wat meer relaxed. Koop hier prachtige sjaals, kleding en sieraden tegen een schappelijke prijs. Antiejen is een designwinkel waar je voor niet al te veel geld een bijzondere outfit kan scoren. Verwacht geen drukke prints en hysterie maar mooie ontwerpen en eenvoud.

Birmingham

De tweede stad van Engeland doet qua winkelen niet onder voor grote broer Londen. Birmingham heeft naast een uitgebreid winkelaanbod ook een geweldig nachtleven. Nog een reden om te gaan dus! Aanraders: The Bullring is een enorm winkelcentrum in de binnenstad. Er zijn ruim 160 winkels en 25 restaurants gevestigd in het bijzondere gebouw. The Mailbox is een oud postkantoor en is omgetoverd tot een bijzondere winkelbestemming: Harvey Nichols en Armani zijn er gevestigd  evenals een spa en restaurants. Zeker een bezoekje waard. The Indoor Market is volgens vele Engelsen de beste markt van het land/ naast levensmiddelen vind je hier ook kleding en accessoires voor een zacht prijsje.

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad is niet alleen erg mooi en geschikt als culturele bestemming. Winkelen is er ook een goede ervaring. Boedapest biedt de perfecte mix tussen vintage en high-end. Aanraders: Ecseri Piac is een grote rommelmarkt in het zuidoosten van de stad, hier kun je jezelf verblijden met bijzondere vintage items, zowel kleding als leuke hebbedingetjes. Váci Utca is perfect voor een middagje slenteren langs de grote ketens. De brede en autovrije winkelstraat heeft de goede mix tussen horeca en winkels. Tenslotte is Boedapest de beste bestemming voor grote malls. Duna Plaza, Allee en Mammut zijn de drie grootste winkelcentra. Je kunt hier werkelijk alles vinden!

Bilbao

Wie aan Spanje denkt, gaat waarschijnlijk naar Madrid of Barcelona maar de noordelijke stad Bilbao is ook een aanrader. Naast talrijke musea en een groene omgeving is Bilbao ook zeer geschikt als winkelbestemming. Aanraders: Traka Barraka is een winkel waar vintage en design verkocht worden. Niet voor grijze muizen maar voor fashionista’s die graag opvallen. Persuade is dé winkel voor merkenlovers. Comme des Garçons en Issey Miyake zijn zomaar wat merken die hier te koop zijn.  Natuurlijk heeft Bilbao, net als elke grote Spaanse stad een vestiging van El Corte Ingles. De Spaanse variant op de Bijenkorf. Design, goedkopere kleding en accessoires, voor ieder wat wils dus.

Warschau

Warschau is niet meer de grijze, communistische stad die veel mensen denken. De binnenstad heeft een grote sprong gemaakt en begint op een bruisende westerse wereldstad te lijken. Aanraders: Zlote Tarasy is de eerste, grote mall van Waschau. Dure merken en een paar typisch Poolse winkels zijn hier gevestigd, evenals een bioscoop en restaurants. Goschico heeft meerdere vestigingen in de Poolse hoofdstad en is de perfecte plek om een tas, telefoonhoesje of tablethoes te scoren. VITKAC is het designparadijs van Warschau, hier zijn alle grote merken te vinden. Niet alleen geschikt voor mensen met geld, tijdens de uitverkoop zeker een kijkje waard. 

Tekst Max Herlings