Happy birthday Anna Wintour!

Happy birthday Anna Wintour! De Vogue koningin mag vandaag 65 kaarsjes uitblazen! Fashionjunks eert deze powervrouw met een overzicht van haar meest memorabele momenten!  

Met de paplepel ingegoten

Geboren in een journalisten familie, met Charles Wintour (Anna’s vader) als legendarische hoofdredacteur van de Evening Standard, een stiefmoeder die de magazines Honey en Petticoat oprichtte (Audrey Slaughter) en een broertje die parlementair verslaggever is bij The Guardian (Patrick Wintour) was Anna Winour born to lead. 

Bob + zonnebril 

De hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue is erg herkenbaar. Haar beroemde bobkapsel (in combinatie met de ronde zonnebril)werd voor het eerst gezien in de jaren ’60. In diezelfde periode werd het kapsel een wereldwijd begrip door Vidal Sassoon. 

Bad bitch

Volgens Jerry Oppenheimer, de schrijver van Anna Wintours onofficiële biografie, was Wintour een bad ass op de middelbare school. Wintour nam het niet zo nauw met de kledingvoorschriften op school en was een vast gezicht in de populairste nachtclubs van Londen. 

Democraat 

Anna Wintour is een echte Democraat. Ze is vooral fan van Hillary Clinton, die in haar tijd als First Lady kledingtips kreeg van mrs Wintour herself. Wintour zette Clinton zelfs op de cover, en als de we geruchten mogen geloven, staat de vrouw van ex-president Bill Clinton misschien weer op een cover van Vogue. 

Tennis 

Anna Wintour houdt van tennis. Echt. Iedere dag staat ze om 6.00 uur op, voor een potje tennis, waarna ze doorreist naar haar werk. Af en toe wordt ze op de tribune gespot, lekker een middagje Roger Federer toejuichen! 

Anna Wintour cheering met Hugh Jackman tijdens de US Open. Foto: Nydailynews.com

Nog wat feitjes:

  • De baas van Vogue draagt zelden tassen. 
  • Ook is Anna Wintour dol op de schoenen van Manolo Blahnik. 
  • Marc Jacobs past de begintijden van zijn shows aan op Wintours voorkeur. Hoeveel macht kun je hebben?
  • Meer weten over Anna’s favo’s? Bekijk dan hier de video!

Op tijd 

Mevrouw Wintour blijft nooit langer dan twintig minuten op een evenement. Ze is aanwezig, laat zich fotograferen, spreekt een paar mensen en toedeloe: Anna is gone. De powervrouw ligt om 22.15 uur in bed. De editor in chief houdt van stiptheid en tolereert geen laatkomers.

Foto: Unsplash