Deze tv-series hebben de modewereld voorgoed veranderd

Natuurlijk is het plot van een tv-serie is het belangrijkste, net als karakterontwikkeling. Toch speelt kleding een essentiële rol bij de populariteit van een show. Sterker nog: sommige outfits die karakters uit tv-series hebben gedragen zijn ronduit iconisch. Wij hebben een aantal tv-series op een rij gezet die waanzinnig veel invloed hebben gehad op de modewereld.

Charlie’s Angels (1976-1981)

Deze iconische serie uit de jaren ’70 heeft zijn sporen nagelaten in de modewereld. De drie glamoureuze spionnen spatten werkelijk van het scherm met hun hippe garderobe, of ze nu jumpsuits of lange broeken droegen.

Sex and the City (1998-2004)

Tv-series en mode: het is een goed huwelijk. Sex and the City is daar misschien wel het allerbeste voorbeeld van. Wie kent het niet? De New Yorkse avonturen van Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha hielden zes jaar lang miljoenen kijkers (ook mannen!) in hun greep.

Op fashion gebied was Sex and the City zeer vooruitstrevend. Van opvallende schoenen tot riemen over het middenrif: het liet ontelbaar veel unieke manieren zien waarop vrouwen zich kunnen stylen. Bovendien hadden de hoofdrolspelers van de populaire show elk hun kenmerkende stijl die perfect paste bij hun persoonlijkheid, carrière en relaties. En dat hadden we vooral te danken aan de eigenzinnige ontwerpster Patricia Field, die soms met gedurfde ontwerpen op de proppen kwam. Kortom: onvergetelijk!

That 70s Show (1998-2006)

Deze tv-show met Ashton Kutcher was niet op televisie te zien in de jaren ’70, maar de kleding die de hoofdrolspelers droegen ademde dit bijzonderde decennium perfect uit. Sterker nog: de bijzondere looks lieten de jaren zeventig opnieuw tot leven komen. Wie op zoek is naar retro mode-inspiratie moet deze sitcom echt even kijken. De kleurrijke t-shirts, geborduurde jassen en hippie broeken vliegen je om de oren.

Mad Men (2007-2015)

Mad Men is niet alleen qua plot, maar ook op modegebied een gedenkwaardige serie. Deze show van AMC ademt de stijl en klasse van de jaren zestig uit. Sommige outfits zijn gedenkwaardig, en dan hebben we het niet alleen over de perfect zittende pakken van hoofdrolspeler Don Draper. Styliste Janie Bryant zorgde ervoor dat de personages uit de serie in elke aflevering een op maat gemaakte en op de periode aangepaste outfits droegen. Na het einde van de serie, in 2015, werden sommige kostuums zelfs onderdeel van het Smitshonian National Museum of American History!

Scandal (2012-2018)

Scandal heeft niet alleen een snel plot, maar ook ontelbaar veel indrukwekkende outfits. Hoofdpersonage Olivia Pope, fantastisch gespeeld door Kerry Washington, is een crisismanager in de Amerikaanse politiek met een bijzonder goed gevulde kledingkast. Ze kleedt zich in tijdloze en elegante outfits die haar professionaliteit en luxe leven uitstralen. Niet voor niets probeerden veel kijkers haar outfits te kopiëren.

Killing Eve (2018-heden)

Als er één ‘tv-schurk’ is die haar stempel drukt op de huidige modewereld, dan is dat Villanelle uit Killing Eve. Het is geen verrassing dat de outfits van deze onverslaanbare Russische huurmoordenares, gespeeld door Jodie Comer, de inspiratie vormden voor Halloween kostuums! Met name de gigantische roze jurk waarin Villanelle door Europa reisde is zeer populair. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het waanzinnige Dries van Notenpak die Villanelle droeg in Berlijn.  Sterker nog: het is haast onmogelijk geworden om te praten over de hitserie van de BBC, zonder te praten over de outfits van Villanelle en haar tegenspeler Eve Polastri (Sandra Oh).