Hoe zorgt mode voor meer balans in jouw leven?

In onze snelle en dynamische wereld streven veel mensen naar een balans. Niet alleen tussen werk en prive, maar ook geestelijk. We zijn dan ook met z’n allen hard op zoek naar manieren om stress te verminderen. Wist je dat mode daar een zeer belangrijk rol bij kan spelen? Er is zelfs een naam voor: ‘mindful fashion’. Wat is het precies? Wij zochten het met veel plezier voor je uit!

Wat is mindful fashion?

Mindful fashion is een echte trend, maar eigenlijk veel meer dan dat. Het is een manier om bewust om te gaan van kleding. Mensen zoeken steeds meer naar het verband tussen mode en mindfulness. En die is er inderdaad, als je bereid bent om je er in te verdiepen. Laten we eerst eens kijken naar het begrip ‘mindfulness’. Simpel gezegd betekent het dat je volledig aanwezig bent in het moment. Je bent bewust met jouw gedachten, gevoelens en omgeving bezig.

Mindfulnes en mode: hoe zit het precies?

De vraag is natuurlijk nu wel: hoe kun je mindfulness toepassen op mode? Eigenlijk is het antwoord daarop heel simpel: door je bewust te zijn van bepaalde kledingkeuzes. Mindful kleden begint a met het uitkiezen van een outfit elke ochtend. In plaats van je te haasten, neem je even de tijd om na te denken over hoe jouw keuze past bij de dag. Komt jouw outfit overeen met de plannen die je hebt? Overigens hoef je echt geen dure kleding te dragen om stijlvol over te komen.

Mindful kleden: begin de dag met een aantal vragen

Begin mindful kleden met het stellen van een aantal vragen: “Hoe wil ik me vandaag voelen?” of “Welke boodschap wil ik overbrengen?”. Door je hier van bewust te zijn, gebruik je mode als een hulpmiddel om je stemming, zelfvertrouwen en algehele welzijn een boost te geven.

Het belang van kleuren en texturen

Kleuren en texturen spelen een belangrijke rol bij het beïnvloeden van onze stemming en emoties. Wees je daar van bewust. Wie aan mindful fashion begrijpt bepaalde subtiliteiten en past ze vervolgens toe. Laten we eens kijken naar het kleurenpalet:

1 – Kalme kleuren

Aardetinten zoals groen en bruin en zachte texturen zoals katoen en zijde zorgen over het algemeen voor een meer ontspannn gevoel. Ze zijn dan ook voor dagen waarop je wel wat innerlijke rust kan gebruiken.

2 – Levendige kleuren

Levendige kleuren zoals rood of gedurfde patronen kunnen vertrouwen en energie oproepen. Wil je zelfverzekerd overkomen? Gebruik dan deze kleuren!

3 – Serene en rustige kleuren

Blauwtinten en zachte stoffen zoals linnen creëren vaak een serene, rustige sfeer. Gebruik ze in jouw outfit wanneer je streeft naar innerlijke rust.

Zelfverzekerd over straat dankzij jouw mindful outfit

De manier waarop je kleding past en aanvoelt op je lichaam is een ander zeer belangrijk aspect van mode en mindfulness. Kies kledingstukken die comfortabel zitten en waar je een zelfverzekerd gevoel van krijgt. Slecht zittende of oncomfortabele kleding is afleidend en zorgt soms zelfs voor lichamelijk ongemak, bijvoorbeel als een broek te stra zit. Het is belangrijk om vrij te bewegen. Het zorgt er voor dat je je op je gemak voelt en zelfverzekerd over straat gaat. En dat geef een heerlijk gevoel!