Is typisch Halloween eten de ‘pompoen’ het nieuwe superfood?

Halloween mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat je die pompoenen zomaar moet wegdoen! Nee! Pompoenen zijn leuke decoratiestukken, maar belangrijker nog: goed voor je gezondheid. Dus wie denkt dat pompoenen typische Halloween eten of decoratie is, heeft het mooi mis! Pompoen kan zomaar hét nieuwe superfood zijn! Moveover chiazaad en gojibessen! 

Pompoen, maar dan anders

Als familie van de komkommer en de meloen (who knew?) is de oranje groente een goede boost voor je huid. Pompoenen bevatten betacaroteen (vitamine A). Van betacaroteen is bekend dat het goed is voor de ogen en de huid. 

Stevig tussendoortje

Er zitten weinig calorieën in pompoenen; maar veertig. De vele vezels zorgen ervoor dat je gauw een ‘vol’ gevoel krijgt, wat goed is als je aan het diëten bent. Een pompoen heeft veel proteïnes, die ervoor zorgen dat je dat ‘volle’ gevoel lang vasthoudt. Een goed tussendoortje dus! 

Is typisch Halloween eten de 'pompoen' het nieuwe superfood? Alles over het typische Halloween eten: de pompoen. Niet alleen leuk ter decoratie.

Energieboost

Naast betacaroteen zitten pompoenen vol met vitaminen en mineralen, maar ook met calcium, kalium, vitamine B, magnesium en zink. Allemaal stuk voor stuk goed voor je energiegehalte. 

Pompoenpitten eten 

De zaadjes in de pompoen zijn goed voor je hart. De plantaardige chemicaliën houden je hart gezond. De pitjes beschermen: ze weren lintwormen en parasieten uit je darmen!