Givenchy S/S 2015: Black & white

De collectie van Riccardo Tisci ging om drie dingen: benen, decolletés en de hals. De lente-zomercollectie van Givenchy was een en al vrouwelijkheid. Wat we zagen, was vooral een uitdagende collectie van de 40-jarige ontwerper. En natuurlijk was ook zijn modefamilie lees: Kim, North en Kanye weer frontrow aanwezig. 

Black and white

De combinatie van zwart en wit kwam veel voor, met af en toe een bruin detail. De show begon met zwarte looks, we zagen modellen met opvallende coupes: bobs tot ver over de ogen. De veterachtige details die in de jurken bleef terugkomen, zette de toon voor de rest van de show. Zouden we weer een show zien met sport als grote influencer

Sexy Givenchy

Als je naar het decor van de show keek, dacht je van wel. De zaal leek net een gymzaal met al die pijlen en lijnen, maar gelukkig bleven die sportinvloeden ook wel daarbij. Riccardo Tisci gaf ons sexy, en wat waren we blij! 

Copycats

Wedden dat de lente-zomercollectie van Givenchy een van de meest gekopieerde collecties wordt volgend jaar? Zijn Rottweiler shirt en Bambi trui werden al in grote mate gecopycat, dus het zal ons niet verbazen als dat dit jaar weer het geval is. De collectie bevatte zoveel hebbedingen, we begrijpen niet hoe het publiek zo rustig op hun stoelen kon blijven zitten met zo’n mooie collectie. 

Shoes

De modellen liepen kris kras door de zaal in zwartleren knielaarzen, met weer die veters. De modellen leken nóg langer met die schoenen aan. Verder zagen we veel matadorjassen, uiteraard in het wit met zwarte details. Het borduurwerk maakt de jassen helemaal af. De collectie bevatte veel jurken die geschikt waren voor een avondje uit. Mooi waren de verticale strepen, vaak in combinatie met doorschijnende stof.

Ladylike 

Ook erg ladylike waren de langere jassen, en de korsetten. Kendall Jenner, Rosie Huntington-Whiteley hadden geen moeite met een beetje cleavage; sommige looks hadden een diep uitgesneden hals. Cara ‘denk aan sex als je loopt’ Delevingne had niet zozeer moeite met de looks (ze zag er prachtig uit) maar meer met de catwalk.

De nadruk werd bij deze collectie erg gelegd op de heupen. Wiens curves zou Riccardo hebben geïnspireerd?

Geschreven door Aminanta Minte

Foto: flickr