It-item: statement coats

De winter is officieel begonnen, tijd om je klaar te stomen voor kou, sneeuw en een nieuwe musthaves list! Want ook deze winter zijn er een aantal items die niet in je garderobe mogen ontbreken. Naast de tartan print, bikerboots en een wijd uitlopende sixties rok is de statement coat essentieel. Aangezien je in dit jaargetijde vooral met een dikke jas rondloopt, kun je hier best in investeren. En laten statement coats nou nét behoren tot één van de wintertrends.

Felle kleuren, boyish of big, dit jaar kun je niet om de statement coat heen. Mooie silhouetten, minimalisme of strak ingesnoerd, met zoveel aanbod weet je gewoon niet meer wat je moet kiezen! We bespreken een aantal modellen die we dit jaar veel gaan zien

Tomboy

Geleend van je vriendje? Dat hoeft dit seizoen niet meer aangezien jassen met een boyish look hangen op de damesafdeling. Ja, je leest het goed: aan het ‘borrowed-from-the-boyfriend’ syndroom komt definitief een einde nu highstreet ketens als Zara en H&M damesjassen lanceren met welgevormde silhouetten voor vrouwen maar dan wel met een touch of tomboy erin verwerkt.

Oversized

Sportieve bomberjacks en parka’s, oversized is terug van weggeweest en deze winter trek je onder die dikke jas laag over laag. Diepe zakken & wijde capuchons waarin je je kan terugtrekken als het weer eens hard waait. Maar naast deze praktische voordelen staan deze jassen geweldig onder alle casual/off duty looks. Leuk met een leren skinny legging of boyfriend jeans.

Mouwloos

Niet erg praktisch maar wel bovengemiddeld elegant. Jassen zonder mouwen zijn hot, niet letterlijk natuurlijk, maar in modeland weten ze wel raad met sleeveless coats. Bij designers als Antonio Berardi, Trussardi en Etro weten ze wel raad met de sleeveless jas en dragen deze als een lange jurk met een paar boots. In Nederland moeten we er niet aan denken en blijft het voorlopig bij de plaatjes in de magazines.

Capes

De cape is terug van weggeweest en is deze winter een echt it-item voor de true Fashionjunk. Je kunt hieronder gelukkig wel een jasje dragen die je nog meer beschermt tegen de kou. Een cape is bovendien ontzettend stijlvol en nooit een modemisser!