Jeans mooi houden: zo doe je dat

Jeans zijn fantastische broeken: ze zitten lekker en je kan ze eigenlijk altijd aan. Het enige nadeel is dat ze slijten na verloop van tijd. Het goede nieuws is dat je dit kan voorkomen en jouw spijkerbroek mooi kan houden met een aantal simpele trucs. Dus heb jij eindelijk de perfecte jeans gevonden? Lees dan deze tips om zo lang mogelijk jouw jeans mooi te houden.

1 Jeans wassen? Niet te vaak!

De belangrijkste tip is eigenlijk om je jeans vooral niet te vaak te wassen. Door je spijkerbroek te wassen slijt deze namelijk. De kleur wordt minder mooi, je broek kan krimpen of uitrekken en verliest zo zijn model.

Was je jeans dus niet te vaak om hem in optimale conditie te houden. Vind je dit niet zo’n fris idee? Uit onderzoek blijkt dat er na 2 weken al evenveel bacteriën inzitten als na vijftien maanden. Dus wil je bijvoorbeeld je PME Legend of Levi’s jeans mooi houden, dan weet je nu wat je moet doen.

2 Opfrissen: buiten of in de diepvries

Heeft je jeans toch een opfrisbeurt nodig omdat deze bijvoorbeeld naar rook stinkt? Hang hem gewoon een nachtje buiten. Grote kans dat bijna alle geur is verdwenen. Werkt dit toch niet goed? Stop hem dan in de diepvries. Op deze manier verwijder je de geur en doodt je de bacteriën die vieze geuren veroorzaken. Het duurt wel even, maar dan heb je wel een jeans die weer neutraal ruikt zonder hem te hoeven wassen.

3 Behandel alleen de vlek

Het overkomt iedereen, een vieze vlek in je spijkerbroek. In plaats van je hele broek in de was te doen kan je er ook voor kiezen om alleen de vlek aan te pakken. Dit scheelt toch weer een wasbeurt en op de lange termijn scheelt het je enorm veel slijtage aan je jeans. Vlekken verwijderen uit je jeans gaat over het algemeen vrij simpel, maar pas op met de hard schrobben. Daar slijt de spijkerstof namelijk van en je wilt juist je jeans mooi houden.

4 Toch je jeans wassen?

Ga je hem toch wassen, doe dit dan binnenste buiten. Let er ook op dat je hem op een zo laag mogelijke temperatuur wast met vloeibaar wasmiddel. Doe er zeker geen wasverzachter bij, want dit zorgt ervoor dat het elasthaan verdwijnt.

Een andere optie is om je spijkerbroek te stomen, dan wordt hij schoon zonder te wassen. Deze optie is helaas wel vrij kostbaar om iedere week te herhalen.

5 Pas op met hitte: niet strijken of in de droger

Naast wassen heeft een spijkerbroek nog een vijand: hitte. Zoals al vermeld moet je de broek op een zo laag mogelijke temperatuur wassen. Daarnaast is strijken of drogen in de droger ook een absolute afrader. Door de hitte kan je jeans vervormen en kan de rek er uit gaan.

Is het je toch niet gelukt om je jeans mooi te houden of ben je nog op zoek naar de perfecte jeans? Neem dan eens een kijkje bij een webwinkel als Van Tilburg Online, hier verkopen ze tientallen modellen van verschillende merken. Voor inspiratie kan je altijd terecht op Pinterest of Instagram, succes met het vinden van je perfecte jeans en houdt hem mooi met bovenstaande tips!