Copycat: Zara vs. Gucci’s bloemenprint

En Zara doet alweer waar ze zo goed in zijn! Ze kopiëren een look van een bekend modehuis en maken het zo beschikbaar voor de grote massa. Dit keer gaat het niet om een product maar om een print. De zomerse bloemenprint van Gucci kwamen we heel toevallig ook tegen in het Zara lookbook!

Gucci

Bij Gucci zien ze hun klanten graag in een klassieke en zomerse look. De Canadese kunstenaar Kris Knight kreeg de eer om een klassieke bloemenprint te ontwerpen met ene moderne twist en het resultaat mag er zijn! De print is zowel te vinden op een klassieke, zijden jurk als op een simpel maar toch prachtig katoenen shortje. Natuurlijk liggen de prijzen lekker hoog. Het shortje gaat over de toonbank voor €495 en de jurk voor €1650.

Copycat: Zara vs. Gucci’s bloemenprint, Inspiratie voor Zara komt van modehuis Gucci: bekijk de bloemenprint eens in het lookbook van Zara en bij Gucci.

Zara

De Spaanse kledingketen was natuurlijk op slag verliefd op deze print. Geef ze eens ongelijk! Niet veel later verscheen er dan ook een broek en een blouse met een bijna identieke print in de webshop. Leuk om los te dragen maar gecombineerd als pak is het ook bijzonder leuk. Opvallend, zomers en chique! De prijzen liggen ver onder de prijzen van de Gucci artikelen. Zowel de broek als het blouseje zijn te koop voor €49,95. Voor nog geen honderd euro steek jij je dus in een Gucci inspired look.

Copycat: Zara vs. Gucci’s bloemenprint, Inspiratie voor Zara komt van modehuis Gucci: bekijk de bloemenprint eens in het lookbook van Zara en bij Gucci.

Tekst Max Herlings