Een overhemd wassen: zo doe je dat

Bij het wassen van een overhemd is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Door een overhemd te wassen op de juiste manier wordt deze schoner, blijft hij langer mooi en kan je hem makkelijker strijken.

1 Overhemd binnenstebuiten wassen

Een overhemd wassen doe je altijd binnenstebuiten. Op deze manier blijft de stof mooier, dit komt doordat er minder wrijving is aan de buitenkant. Binnenstebuiten wassen zorgt er dus voor dat je langer van je overhemd kan genieten. Vergeet niet om de baleinen uit de kraag te halen. Baleinen zijn die dunne latjes die in de punten van de kraag zitten om deze mooi recht te houden.

2 Knoopjes dicht

Ook een goede tip is om de knoopjes dicht te doen. Hierdoor blijft het overhemd beter binnenstebuiten zitten met alle voordelen van dien. Een hemd wassen met de knoopjes dicht schijnt hem ook beter in model te houden.

3 Gebruik het juiste wasmiddel

Zorg ervoor dat je bij het overhemden wassen het juiste wasmiddel gebruikt. Het is een open deur, maar was gekleurde overhemden niet met wit wasmiddel. Heb je veel overhemden met sprekende kleuren van bijvoorbeeld Profuomo of Jacques Britt, was die dan met wasmiddel voor gekleurde was. Draag je veel donkere overhemden? Koop speciaal wasmiddel voor de donkere was, hierdoor houdt jouw kleding langer de juiste kleur.

Zit er een vlek in je hemd of heb je last van gele vlekken onder je oksels, smeer die dan in met wasmiddel voordat je het overhemd gaat wassen. Zo gaan vlekken er beter uit!

4 Overhemd wassen op speciaal wasprogramma

Een absolute aanrader is om je overhemd te wassen op een speciaal wasprogramma, voor fijne was bijvoorbeeld. Zo doet je wasmachine net iets rustiger aan en blijft je overhemd langer mooi. Zorg er ook voor dat je de temperatuur op maximaal 40 graden zet, anders heb je grote kans dat je kleding gaat krimpen,

Houd je aan deze tips en geniet langer van je overhemden! Succes met overhemden wassen 🙂