Kerst jumpers: do of don’t?

Naast Zwarte Piet is de kerstjumper een veelbesproken item dit jaar. Want laten we eerlijk zijn: is deze nou een do of een don’t? Heel wat modeketens doen mee aan deze kerst kriebel trend en wij vragen ons af: Waarom? Want echt fashionable en stijlvol zijn ze niet.

Kerst sweaters

Voorzien van kerstbomen, sneeuwpoppen, rendieren, de kerstman en andere typische kerst tierelantijnen, je kunt het zo gek niet bedenken. De sweater die kerst uitstraalt is dit jaar volop aanwezig in de rekken van verschillende merken en modeketens. Primark, River Island en Topshop doen volop mee aan de kerst sweater trend. Niet erg fashionable maar voor een avondje kerst vieren op de bank wel lekker comfortabel. Al met al, hebben wij onze twijfels over dit veelbesproken kerst-item…Want laten we eerlijk zijn: tijdloos en onopvallend zijn ze niet.

Kerstjumpers bij Primark

Christmas proof?

Maar gelukkig zijn er ook merken die de kerstjumper christmas proof proberen te maken. Dankzij Alexander McQueen, Burberry en Paul Smith krijgt de saaie en oerlelijke kerst jumper dit jaar een stylish makeover. Voor het goede doel Save The Children ontwerpen 14 Britse labels een feestelijke jumper. Naast de genoemde merken doen ook Vivienne Westwood, Anya Hindmarch, House of Holland, Mary Katrantzou en Matthew Williamson mee met deze actie. En laten we eerlijk zijn: deze designers slagen wel degelijk beter in het designen van een fashionable kerstjumper. Zoals je kunt zien zijn het niet typische rood-groen sweaters, maar stijlvolle jumpers die ook ná de feestdagen gedragen kunnen worden. Natuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan, maar mooier zijn ze in ieder geval wel!

Vivienne Westwood (l) en Alexander McQueen.

Wat vind jij van de kerst jumper, do of don’t?